Categories: Смартфони

Гроші на вітер. 10 найменш надійних смартфонів сучасності

Share

Samsung очолив список за кількістю самих ненадійних Android-смартфонів у світі. А найчастіше в ремонт здавали iPhone 6.

Купуючи новинку на ринку смартфонів, ми покладаємося на технічні характеристики пристрою, його ціну, зовнішній вигляд, гарантії та відгуки користувачів. Але точно дізнатися, які слабкі місця будуть у тієї чи іншої моделі можна лише через певний час експлуатації.

До того ж, часто трапляється так, що за цей час телефон застаріває і, після чергового ремонту, в кращому разі, відправляється на «доношування» батькам або іншим родичам, а у гіршому – буде припадати пилом на задвірках шафи.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дата-аналітична компанія Blancco презентувала звіт по ремонту та безпеці мобільних пристроїв за четвертий квартал 2017 року.

Згідно зі звітом, пристрої Samsung по всьому світу відмовляли найчастіше. У списку топ-10 Android-смартфонів, системи яких дають збій найчастіше, моделі південнокорейського виробника займають половину позицій.

Самою ненадійною cеред Anroid стала модель Xiaomi Redmi 4, яка обігнала по частоті поломок Motorola Moto G (5S) Plus, Lenovo Lenovo K8 Note, HMD Global Nokia 6 і свою сестру Xiaomi Redmi Y1.

Найчастішою проблемою операційної системи Android була продуктивність телефонів – швидкість роботи, тривалість батареї, проблеми замороженого екрану і т.і. З такими випадками зіткнулися 27% користувачів. У топ-5 поломок увійшли також поломки відеокамери, мікрофона, навушників і динаміків.

Що стосується продукції Apple, то тут найбільш ненадійною виявилася модель iPhone 6, аж 26% з яких давали збій по всьому світу у кінці 2017-го (частіше, ніж кожен четвертий телефон).

Найбільшими проблемами iOS були несправності Bluetooth, Wi-Fi, навушників, мобільних даних мережі та бездротового ресивера.

Крім цього, згідно зі звітом, майже 90% пристроїв Apple використовували новішу версію iOS 11, в той час як більшість Android-смартфонів були на застарілому сьомому поколінні програмного забезпечення з 2016 року. Цей факт міг негативно позначитися на захисті персональних даних користувачів Android.

З проаналізованих трьох найбільших регіонів – Північної Америки, Європи та Азії, – як у Android, так і у iOS, найбільш проблемною виявилася Європа, з майже половиною всіх поломок на цій території.

Судячи зі звіту Blancco, більшість смартфонів на Androind мають проблеми із захистом персональних даних через використання застарілих операційних систем, а найбільш ненадійним смартфоном на кінець 2017 року виявився iPhone 6.

Можливо, саме цей факт, у парі з незадоволеністю користувачів останніми оновленнями iOS, привів до падіння продажів смартфонів Apple у 2018-му.

Але, як НВ писало раніше, існує багато передумов до того, що компанія планує відвоювати довіру аудиторії, презентувавши восени 2018-го проміжну бюджетну версію iPhone. Безрамковий смартфон повинен отримати 6.1-дюймовий екран, оновлений процесор від iPhone X, камери і дисплей від iPhone 8, покращений корпус з алюмінію та скла і вже традиційну «монобров».

Нагадаємо, згідно з аналітикам з International Data Corporation, вже у 2020 році загальний вторинний ринок смартфонів буде коштувати близько $30 млрд, із середньою ціною на телефон в $136.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: укр
  • Останні записи

    Як безкоштовні VPN перетворюють смартфони на проксі та чому це небезпечно

    Безкоштовні VPN-програми можуть використовувати телефони користувачів з метою: збирати дані і паролі, зламувати акаунти і…

    28.04.2024

    Власників RTX 4090 чекають погані новини

    RTX 4090 від Nvidia залишається безперечним найпотужнішим графічним процесором на ринку, незважаючи на те, що…

    28.04.2024

    Українських біженців “заманюють” грошовою допомогою: нова шахрайська схема

    Шахраї розсилають SMS та Telegram-повідомлення від імені УВКБ ООН та ЮНІСЕФ у Словаччині, інформуючи українців…

    28.04.2024

    Гіганта в галузі кібербезпеки Darktrace купили за 5 мільярдів доларів

    Лідер у сфері кібербезпеки Британії Darktrace був придбаний приватною інвестиційною компанією Thoma Bravo в рамках…

    28.04.2024

    Експерти з безпеки розповіли, як захистити телефон від злому

    Витік особистої інформації може негативно вплинути на ваше соціальне та професійне життя. Тому, навіть якщо…

    28.04.2024

    Apple випустить iPhone з новими функціями ШІ

    Apple відновила переговори з OpenAI про використання технології штучного інтелекту (ШІ) для розробки нових функцій…

    28.04.2024