Гроші на вітер. 10 найменш надійних смартфонів сучасності

Samsung очолив список за кількістю самих ненадійних Android-смартфонів у світі. А найчастіше в ремонт здавали iPhone 6.

Купуючи новинку на ринку смартфонів, ми покладаємося на технічні характеристики пристрою, його ціну, зовнішній вигляд, гарантії та відгуки користувачів. Але точно дізнатися, які слабкі місця будуть у тієї чи іншої моделі можна лише через певний час експлуатації.

До того ж, часто трапляється так, що за цей час телефон застаріває і, після чергового ремонту, в кращому разі, відправляється на «доношування» батькам або іншим родичам, а у гіршому – буде припадати пилом на задвірках шафи.

Дата-аналітична компанія Blancco презентувала звіт по ремонту та безпеці мобільних пристроїв за четвертий квартал 2017 року.

Згідно зі звітом, пристрої Samsung по всьому світу відмовляли найчастіше. У списку топ-10 Android-смартфонів, системи яких дають збій найчастіше, моделі південнокорейського виробника займають половину позицій.

Самою ненадійною cеред Anroid стала модель Xiaomi Redmi 4, яка обігнала по частоті поломок Motorola Moto G (5S) Plus, Lenovo Lenovo K8 Note, HMD Global Nokia 6 і свою сестру Xiaomi Redmi Y1.

Найчастішою проблемою операційної системи Android була продуктивність телефонів – швидкість роботи, тривалість батареї, проблеми замороженого екрану і т.і. З такими випадками зіткнулися 27% користувачів. У топ-5 поломок увійшли також поломки відеокамери, мікрофона, навушників і динаміків.

Що стосується продукції Apple, то тут найбільш ненадійною виявилася модель iPhone 6, аж 26% з яких давали збій по всьому світу у кінці 2017-го (частіше, ніж кожен четвертий телефон).

Найбільшими проблемами iOS були несправності Bluetooth, Wi-Fi, навушників, мобільних даних мережі та бездротового ресивера.

Крім цього, згідно зі звітом, майже 90% пристроїв Apple використовували новішу версію iOS 11, в той час як більшість Android-смартфонів були на застарілому сьомому поколінні програмного забезпечення з 2016 року. Цей факт міг негативно позначитися на захисті персональних даних користувачів Android.

З проаналізованих трьох найбільших регіонів – Північної Америки, Європи та Азії, – як у Android, так і у iOS, найбільш проблемною виявилася Європа, з майже половиною всіх поломок на цій території.

Судячи зі звіту Blancco, більшість смартфонів на Androind мають проблеми із захистом персональних даних через використання застарілих операційних систем, а найбільш ненадійним смартфоном на кінець 2017 року виявився iPhone 6.

Можливо, саме цей факт, у парі з незадоволеністю користувачів останніми оновленнями iOS, привів до падіння продажів смартфонів Apple у 2018-му.

Але, як НВ писало раніше, існує багато передумов до того, що компанія планує відвоювати довіру аудиторії, презентувавши восени 2018-го проміжну бюджетну версію iPhone. Безрамковий смартфон повинен отримати 6.1-дюймовий екран, оновлений процесор від iPhone X, камери і дисплей від iPhone 8, покращений корпус з алюмінію та скла і вже традиційну «монобров».

Нагадаємо, згідно з аналітикам з International Data Corporation, вже у 2020 році загальний вторинний ринок смартфонів буде коштувати близько $30 млрд, із середньою ціною на телефон в $136.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.