Знайдено спосіб підвищити автономність смартфонів в п’ять разів

Автономність залишається одним з найслабших місць багатьох пристроїв, будь то смартфони, планшети, ноутбуки, смарт-годинники, бездротові навушники або навіть електромобілі. Група норвезьких дослідників знайшла спосіб вирішити цю проблему. Вони розробили технологію, здатну збільшити ємність акумуляторів в смартфонах в п’ять разів, зберігши габарити.

автономність смартфонаАкумулятор iPhone X

Найбільш поширений спосіб збільшення автономності мобільних пристроїв – використання кремнію замість графіту. Проблема полягає в тому, що він має тенденцію розширюватися на 400% при використанні в акумуляторах. Це призводить до швидкої деградації елемента живлення.

автономність смартфона

Норвезькі дослідники запропонували новий спосіб створення акумуляторів шляхом комбінування графіту і кремнію. Даний метод призводить до помітного підвищення автономності без швидкої втрати ємності. Компанія Kjeller Innovation вже працює над комерціалізацією цієї технології, назвавши проект Silicon X. Вона веде переговори з партнерами про початок тестування гібридних акумуляторів в промислових масштабах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.