Особливості Android 9, які вам сподобаються

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Оновлення до Android 9 принесе не тільки новий дизайн і необхідні функції, але й менш помітні, проте не менш корисні фішки. Мова йде про HEIF фотографії та підтримку HDR.

HEIF (High Efficiency Image Format – формат графічних файлів) – це досить новий метод стискання файлів зображень. Завдяки йому знімки займають майже вдвічі менше пам’яті, при цьому зберігаючи якість, котру важко відрізнити від традиційного формату JPEG. Apple ввела підтримку стискання HEIF з iOS 11, і більшість людей не тільки не бачать різниці, але і не знають про нову технологію. Але, що більш важливо, новий формат може вміщувати в одному файлі серії знімків, фокусних і експозиційних фотографій. Крім того, в одному і тому ж HEIF-файлі можуть зберігатися і відео, і фото. Формат HEIF дозволяє зберігати в єдиному файлі будь-які колекції зображень, що спрощує обмін ними.

Android 9 підтримуватиме стискання зображень, але для створення таких фото ваш мудрофон муситиме мати підтримку ISP (Image Signal Processor). Проте кожен телефон, який отримає нову версію «зеленого робота», зможе їх переглядати.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

VP9 – це відкритий формат кодування відео, розроблений компанією Google. Якщо ви користуєтеся Chrome або YouTube, ви вже бачили відео в ньому, ​​навіть якщо ви про це не здогадувались! Він пропонує чудове стискання без суттєвої втрати якості.

Android 9

З Android 9 відео в форматі VP9 за замовчуванням зможе показуватися у HDR (High Dynamic Range – технології розширення динамічного діапазону). Поки що мало хто знімає відео з її допомогою, ще менше мудрофонів оснащують HDR-екраном. Але якщо ви бачили HDR-контент на хорошому екрані, ви знаєте, наскільки це круто. Різниця більш помітна, ніж між Full-HD і 4K відео, особливо на великому екрані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.