Apple спростувала можливість зламати iOS

Після того, як хакер Метью Хікі поділився новим методом злому iPhone, Apple поспішила повідомити, що цей метод, насправді, не спрацює.

Співробітники корпорації назвали дії Хікі і його заяви з приводу злому некоректними.

Метью придумав новий спосіб введення паролів в iOS за допомогою клавіатури. Він вводив паролі серіями, а система при цьому не зараховувала введення, як окрему спробу. І пристрій не стирав дані навіть після десяти невдалих спроб введення пароля. На щастя, його метод не працює, так, як гадалося.

«Нещодавно з’явилася в мережі інформації про можливості обійти захист в iPhone – просто помилка і результат некоректного тестування», – заявила Apple.

Але найцікавіше те, що Apple навіть не довелося нічого доводити. Пізніше хакер сам опублікував новий твіт, в якому повідомив, що його метод злому, швидше за все, не допоможе зламати чужий iPhone.

«Пін-коди, які я ввожу, не завжди реєструються системою коректно. Вірніше, візуально це виглядає так ніби iPhone прийняв пароль. Насправді ж вони ніяк не аналізуються системою. Вона їх не зараховує », – повідомив Хики.

Незважаючи на те, що цей метод не працює, Apple все ж приймає нові заходи безпеки і в iOS 12 заблокує доступ до порту Lightning для iPhone і iPad, поки користувач не введе на них пароль. Ці заходи допоможуть протистояти хакерам начебто GrayKey.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.