Старі iPhone отримають функції 3D Touch

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нова версія мобільної операційної системи iOS не тільки зробила старі пристрої швидшими і продуктивнішими, але і додала ряд можливостей для них. Йдеться про 3D Touch. Частина функцій цієї технології тепер буде доступна власникам таких моделей, як iPhone 5s і iPhone 6.

Користувачі старих пристроїв отримають можливість використовувати віртуальну клавіатуру як «трекпад». Функція, яка вперше з’явилася в iOS 9, дозволила значно спростити управління в роботі з текстами і була доступна до моменту анонса iOS 12 лише на пристроях з 3D Touch.

На жаль, деякі опції в силу зрозумілих причин будуть недоступні для моделей iPhone 5s або iPhone 6 – використання сильного натискання для вибору потрібного слова, абзацу або пропозиції, а також перемикання між режимами «курсор» і «виділення тексту» шляхом сильного натискання.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Варто зауважити, що функція буде працювати аналогічним чином і на нових телефонах, в тому випадку, якщо в налаштуваннях відключений 3D Touch.

Як активувати режим «трекпада» для пристроїв без підтримки 3D Touch

Необхідно утримувати пробіл протягом декількох секунд. Після цього віртуальна клавіатура перейде в режим вибору тексту за допомогою курсору.

Перейти в режим виділення також просто. Для цього необхідно утримуючи пробіл, торкнутися сірої області на клавіатурі. Тепер можна виділити будь-який довільний текст на свій розсуд. Для виклику контекстного меню досить натиснути на виділений текст.

Нагадаємо, що iOS 12 буде доступна користувачам восени цього року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.