Categories: Смартфони

Єдиний реальний «вбивця» Android отримав масу нових можливостей

Share

Якщо говорити про операційну систему Android, то зараз на рівних конкурувати вона може тільки з iOS від Apple, проте в недалекому майбутньому все може змінитися. Ще майже 6 місяців тому відбувся офіційний анонс третьої версії єдиного реального «вбивці» цієї ОС, а стала ную фінська прошивка Sailfish OS. Сьогодні, 10 червня 2018 року, розробники поширили для неї нове оновлення в особі версії 2.2.0, яке принесло разом з собою підтримку нових можливостей.

В даний час єдиними реальними телефонами з підтримкою Sailfish OS є лише деякі моделі з модельного ряду Sony Xperia. В недалекому майбутньому розробники обіцяють реалізувати сумісність з десятками інших мобільних пристроїв. Поки над цим ведуться роботи, відбувся реліз нової версії ОС. Розробники запевняють, що це оновлення настільки важливе, що воно навіть отримало окрему назву – Mouhijoki.

Повідомляється, що тепер Sailfish OS, єдина реальна «вбивця» Android, підтримує одночасну роботу з двома SIM-картами, а також володіє сумісністю зі сканером відбитків пальців. На додаток до цього, значного доопрацювання піддали програмне забезпечення для роботи з камерою, поліпшивши алгоритми придушення шумів. Крім того, автофокус став працювати на два порядки краще. У новій версії розробники також реалізували підтримку фотографій у форматі TIFF, а разом з тим оновили додаток для роботи з фото.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також тепер всі власники смартфонів на Sailfish OS можуть використовувати оновлену клавіатуру. У ній з’явилися смайли емодзі, але лише чорно-білі. Вони виглядають зовсім не так, як на Android і iOS, тому великою популярністю в нинішньому своєму вигляді користуватися точно не будуть. Активувати нову функцію можна в налаштуваннях клавіатури, відвідавши розділ Emoji Beta. Так, ця функція працює в тестовому режимі.

Оновлення також торкнулося додатків для роботи з електронною поштою. Крім того, при використанні Sailfish OS версії 2.2.0 користувачі можуть розраховувати на більш надійну підтримку VPN і MDM, а також на підвищення оптимізації Android-додатків, що запускаються в режимі сумісності. В цілому, оновлений «вбивця» Android важить близько 400 МБ, а встановити нову прошивку вже в найближчі дні стане можливо через магазин розробників, тобто компанії Jolla.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Анонсовано геймерський смартфон Infinix GT 20 Pro з кібердизайном

    Ігровий телефон Infinix GT 20 Pro офіційно представлений у Саудівській Аравії. Наступник торішнього GT 10…

    29.04.2024

    Microsoft представила невелику модель ШІ, але потужну як ChatGPT і здатну працювати на телефонах

    Інструменти штучного інтелекту, такі як Microsoft Copilot, OpenAI ChatGPT або Google Gemini, та моделі, що…

    28.04.2024

    Що робити, якщо телефон не вмикається

    Деколи дуже часто телефон може давати збої і він перестає вмикатися. Що це може бути?…

    28.04.2024

    Інсайдер розкрив новий колір Nothing Phone (2a)

    Компанія Nothing оголосила про свої плани випустити нову версію Nothing Phone (2a) в Індії 29…

    28.04.2024

    Apple назвала найшкідливішу звичку користувачів iPhone

    Компанія Apple оновила свій сайт підтримки для iPhone та додала інформацію про правильне використання диспетчера…

    28.04.2024

    Xiaomi випустила розумну напувалку для вихованців

    Китайський технологічний гігант Xiaomi представив бездротовий інтелектуальний диспенсер води для домашніх тварин Mijia Smart Pet…

    28.04.2024