Новий iPhone SE може стати конкурентом для iPhone 16

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Ринкові перспективи нової родини смартфонів Apple по-різному оцінюються аналітиками, хоча статистика перших тижнів дозволяє говорити про стабільний попит на новинки. Представники KeyBanc вважають, що у разі виходу навесні 2025 року iPhone SE нового покоління багато покупців віддадуть перевагу цій недорогій моделі повноцінним представникам сімейства iPhone 16.

Реклама

Що ще відомо

Проведене експертами опитування показало, що 59% респондентів мають намір перейти на смартфони сімейства iPhone 16. При цьому 61% із них одночасно зацікавлені у покупці iPhone SE нового покоління. На думку аналітиків KeyBanc , це вказує на високу ймовірність “канібалізму” продажів iPhone 16 з боку майбутнього iPhone SE. У цьому випадку обсяги продажів iPhone все ж зростуть, але середня ціна реалізації знизиться через зміщення попиту в бік дешевшого iPhone SE. Це заважає KeyBanc сподіватися на зростання виручки Apple у 2025 році за всіма категоріями продуктів та географічними регіонами присутності.

Представники UBS нещодавно припустили, що в третьому кварталі обсяги постачання iPhone в натуральному вираженні залишаться на рівні аналогічного періоду минулого року. На думку представників JP Morgan, попит на смартфони Apple актуального покоління залишається на торішньому рівні, якщо аналізувати середні терміни очікування замовлень у фірмових інтернет-магазинах по всьому світу. У такій ситуації, на думку експертів KeyBanc, критичне значення динаміки виручки Apple буде здатність монетизувати набір функцій Apple Intelligence, які дають доступ до штучного інтелекту. Поки експансія цих функцій йде поетапно, і комерціалізація не ставиться в основу.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоbarrons.com

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ