Смартфони

Samsung працює над чіпсетом Exynos для майбутньої серії Galaxy S27

Share
Час читання: < 1 хв.

Samsung анонсувала, що працює над новим чіпсетом Exynos, який розробляється на основі 2-нм техпроцесу другого покоління і носитиме кодову назву “Ulysses”. Ймовірно, його побачимо в серії смартфонів Galaxy S27. Взагалі, з Exynos 2500 у компанії виникли певні проблеми, через які Samsung не встигне запустити масове виробництво чіпсетів для Galaxy S25. Додатково, компанія зазнала труднощів з 3-нм GAA техпроцесом, що призвело до втрат у доходах. Тепер вони планують зменшити ці втрати, зосередившись на новому 2-нм процесі.

Цікаво, що Samsung вже почала роботу над технологією 2-нм під кодовою назвою Thetis, і, ймовірно, Ulysses є покращеною версією цієї технології. Згідно з останніми даними, нові чіпсети Exynos будуть використовувати вдосконалену версію 2-нм техпроцесу, відомого як SF2P, з акцентом на підвищення продуктивності та енергоефективності. Очікується, що новий Exynos принесе суттєві покращення в порівнянні з попередниками. Проте, з огляду на труднощі, які Samsung зустріла під час розробки та запуску попередніх чіпсетів, точної дати виходу та наявності нових смартфонів Galaxy S27 з цим чіпсетом поки що не відомо.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Samsung
  • Останні записи

    Для WhatsApp вийшло оновлення із функцією синхронізації контактів

    WhatsApp представляє нову функцію, яка дозволить вам легко додавати та керувати контактами на різних пристроях.…

    26.10.2024

    Режим «Не турбувати» стане ще зручнішим у Android 16

    Хоча Android 15 тільки почала поширюватися, давно вже ведеться робота над наступним великим оновленням системи та новою…

    26.10.2024

    Apple може випустити iPhone SE 4 швидше, ніж прогнозували

    Чутки про вихід нового iPhone SE 4 набирають обертів і, згідно з останніми даними, його…

    26.10.2024

    Google відстежує локацію користувача смартфона на Android

    Дослідження Cybernews показало, що Android-смартфони регулярно надсилають купу особистих даних — електронну пошту, номер телефону,…

    26.10.2024

    Чіпи Google Tensor продовжать відставати від Apple, Qualcomm та MediaTek

    Схоже, що Google знову готується до того, щоб його нові процесори для смартфонів не встигали…

    26.10.2024

    П’ять несподіваних характеристик смартфона, що впливають на якість фотографій

    Вже всім зрозуміло, що кількість мегапікселів не визначає якість фото. Головне — це розмір сенсора.…

    26.10.2024