У Мережу злили характеристики Google Tensor G5, який розробляють без участі Samsung

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Портал Android Authority з посиланням на витік інформації з підрозділу Google gChips опублікував ключові характеристики процесора Tensor G5 для майбутнього смартфона Pixel 10. За даними джерела, при розробці нової платформи компанія відмовилася від напрацювань Samsung, які використовувалися в чіпах минулих поколінь.

Реклама

За наявними даними, новинка отримає не зовсім стандартне компонування: одне «велике» Cortex-X4, п’ять продуктивних Cortex-A725 і всього два енергоефективні Cortex-A520. А замість графічного процесора Arm Mali-G715 (940 МГц) компанія імовірно використовує двоядерний IMG DXT (1100 МГц) із підтримкою трасування променів та технології віртуалізації.

Згідно з інсайдом, тензорні ядра (TPU) у складі чіпа теж піддадуться модифікації, що має збільшити ШІ-продуктивність приблизно на 14%. Очікується, що Tensor G5 буде виготовлений за 3-нм техпроцесом TSMC, а площа його кристала становитиме 121 мм² проти 105 мм² у Apple A18 Pro.

З чуток, все це мало статися з Tensor G4 , але з якоїсь причини Google притримала зміни для наступної моделі фірмової SoC.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ