Huawei планує повністю відмовитися від Android на всіх своїх пристроях

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Huawei планує запустити свою альтернативу Android, HarmonyOS, повністю відмовившись від операційної системи Google. Нове програмне забезпечення буде доступне для всіх сумісних пристроїв, включаючи вже наявні на ринку.

Реклама

Що ще відомо

HarmonyOS Next розробляється вже багато років і обіцяє підтримувати основні програми та більше 10 000 інших програм, що задовольняють практично всі потреби користувачів. Спочатку HarmonyOS була створена для Android, але тепер перетворюється на автономну операційну систему, призначену виключно для пристроїв Huawei, щоб конкурувати з Android за кількістю доступних програм.

Згідно з повідомленнями, HarmonyOS Next почне встановлюватись на сумісних телефонах, таких як Mate 60, Mate X5 та MatePad Pro, починаючи з 15 жовтня. Цей крок означає спробу Huawei позбавитися системи Android, оскільки в першому кварталі цього року HarmonyOS вже займала 17% ринку в Китаї. Оновлення буде присвячено випуску Google Android 15, що порушує питання про унікальні функції та можливості штучного інтелекту, які Huawei може впровадити, щоб залишатися конкурентоспроможними.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ