Як у Китаї захищають “смартфон-зомбі”

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На одній з китайських доріг з’явилася спеціальна пішохідна смуга – виключно для користувачів смартфонів, які повільно ходять.

За інформацією ресурсу Shaanxi Online News, тротуар зі спеціальною смугою для “фабберів” – людей, які дивляться у свої телефони й ігнорують все, що відбувається довкола них, – з’явився уздовж однієї з доріг міста Сянь.

Ця смуга пофарбована червоною, зеленою та синьою фарбами, її ширина 80 см, а довжина 100 м. Від звичайної пішохідної смуги її відрізняють картинки смартфонів уздовж маршруту/.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як пише Shaanxi Online, створення такої доріжки впродовж місяця лобіював великий торговий центр, фасад якого виходить на ту вулицю.

Магазин каже, що автомобілі часто заїжджають на тротуар, де зазвичай дуже багато пішоходів, а вони можуть не звернути увагу.

A cellphone-only laneКопирайт изображенияTHE PAPER
Image captionСмуг для велосипедистів і пішоходів більше не достатньо: тепер місто Сянь має ще й смугу для “смартфон-зомбі”

Новинний сайт The Paper пише, що місцеві жителі задоволені новою смугою.

“Усі, хто тут ходить, вважають, що вона дуже безпечна. Збоку тротуару їздять машини, та й інший транспорт часто сюди заїжджає і просто об’їжджає вас”, – розповів один з місцевих.

А от користувачі популярного мікроблогу Sina Weibo пишуть про смугу з невдоволенням.

За словами одного з користувачів, захоплення молоді мобільними телефонами тепер “настільки ж поширене, як куріння опіуму за часів династії Цинь”.

Інші пишуть, що користувачі смартфонів стали схожими на “сліпих”, а дехто жартує: “фаббери” досі під загрозою, бо навіть на окремій смузі можуть задавити один одного.

A car driving alongside the cellphone laneКопирайт изображенияTHE PAPER

Репортаж Керрі Аллен

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.