Смартфони

Чим нові Android-смартфони кращі, ніж iPhone 16

Share
Час читання: 2 хв.

Презентація нового iPhone 16 для багатьох стала справжнім розчаруванням. Цей пристрій вартістю близько 55 тисяч гривень за багатьма показниками поступається навіть бюджетним Андроїд-смартфонам, не кажучи вже про флагманів іменитих брендів. При цьому багато фахівців вказують на такі серйозні переваги конкурентів яблучних гаджетів.

Частота оновлення дисплея

Досить дорогий iPhone 16 у базовій версії оснащується дисплеєм із частотою оновлення 60 Гц. Цього давно недостатньо для флагмана, у якого анімація виглядає різкою та рваною. При цьому у недорогого Redmi Note 13 ціною близько 15 тисяч рублів екрани можуть похвалитися частотою оновлення 120 Гц.

Оптичний зум камер

У пристроях Android базовою опцією є оптичний зум, що дозволяє наближати об’єкти, що знімаються, без втрати якості. Ця функція є як у ТОП-ових моделей Xiaomi 14 і Samsung Galaxy S 24, так і бюджетників, на зразок Realme 13 Pro+. При цьому базова версія iPhone 16 оснащена лише парою камер (основа та надширик), а граничне наближення цієї оптики – 10x, тоді як якість помітно падає вже на 3x.

Об’єм пам’яті

Сьогодні на мобільних телефонах все частіше доводиться використовувати ресурсомістке ПЗ, що, з урахуванням ваги самої ОС близько 10-15 ГБ, вимагає наявність вінчестера з великим обсягом пам’яті. Зараз 128 ГБ постійної пам’яті пристрою для більшості користувачів вже мало, що добре розуміють виробники Android-смартфонів, пропонуючи дешеві моделі з вінчестерами від 256 ГБ. При цьому той самий POCO F6 Pro має модифікацію з 1 ТБ ПЗП, що для шанувальників яблучного бренду є лише жаданою мрією.

Зарядка та комплектація

Базовий комплект поставки iPhone 16 нічого крім смартфона і кабелю не має, тоді як більша частина Андроїдів йде із зарядним пристроєм, а також плівкою на дисплеї та чохлом. Крім того, сучасні Андроїд-пристрої відрізняються підтримкою швидшої зарядки. Так, iPhone 16 відновлює 50% заряду батареї за півгодини, тоді як той самий Redmi Note 13 Pro+ повністю заряджається всього за 20 хвилин.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: AppleiPhone
  • Останні записи

    Samsung планує випустити 11 мільйонів Samsung Galaxy S25 Ultra до червня 2025 року

    Корейський ресурс The Elec повідомляє, що компанія довела до своїх ключових постачальників комплектуючих план-прогноз за…

    11.10.2024

    Блогер Phone Repair Guru створив iPhone 16 Pro з прозорим корпусом

    Автор YouTube-каналу Phone Repair Guru представив перший у світі iPhone 16 Pro із повністю прозорою…

    11.10.2024

    У США протестували китайський ШІ-генератор відео Minimax

    2024 року з'явилися моделі штучного інтелекту для синтезу відео, які можуть створювати ролики на основі…

    11.10.2024

    Експерт розповів, як захистити смартфон від крадіжки даних

    У сучасних смартфонах зберігається велика кількість особистої інформації. Зокрема фото, банківські рахунки, робочі документи. Тому…

    11.10.2024

    Motorola оприлюднила список телефонів, що отримають оновлення до Android 15

    Минулого місяця Google випустила AOSP (Android Open Source Project) версію Android 15, що дозволило іншим…

    11.10.2024

    Call of Duty: Black Ops 6 отримає культову карту

    Call of Duty: Black Ops 6 отримає легендарну мультиплеєрну карту Nuketown, підтвердили розробники, показавши короткий…

    11.10.2024