Смартфони

Кнопка Camera Control стала головною проблемою iPhone 16

Share
Час читання: < 1 хв.

Власники останніх айфонів знайшли неприємну особливість, про яку повинні знати всі, хто планує купувати iPhone 16. Йдеться про фотокнопку Camera Control — головне нововведення у шістнадцятому поколінні смартфонів Apple. Виявляється, ця клавіша дуже тендітна і не здатна вціліти після легкого падіння набік.

Що відомо про недолік Camera Control

Користувачі Reddit поділилися кількома фотографіями своїх iPhone 16 після того, як пристрої впали на тверду поверхню. На обох знімках видно, що кнопка Camera Control розбилася, причому металевий корпус залишився абсолютно цілим. Нагадаємо, що клавіша виготовлена ​​із загартованого сапфірового скла. Таке ж встановлено у смарт-годиннику Apple Watch. Цей тип скла досить жорсткий, через що його складно подряпати, але легко розбити.

Чохли, на жаль, від таких ушкоджень не застрахують. У більшості кейсів від сторонніх виробників на місці, де має бути Camera Control, є звичайний виріз, який залишає кнопку «голою». Захистити кнопку зможуть тільки об’ємні чохли з товстою рамкою, наприклад, випускає UAG.

Фото: Reddit
Фото: Reddit

Постраждалі, у яких вже розбилася фотокнопка, заявляють, що клавіша зберегла функціональність – вона зчитує натискання і дотик навіть з склом, що потріскалося. Однак власники iPhone 16 стурбовані тим, що пошкодження може з часом позначитися на працездатності пристрою. Так, у тріщини може потрапити вода і проникнути всередину до інших компонентів

Найбільше клієнтів засмутило ставлення Apple до проблеми. Компанія каже, що для усунення дефекту потрібно замінити весь пристрій, а не тільки кнопки.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: AppleiPhone
  • Останні записи

    OnePlus 13 може отримати революційний дисплей: Що відомо

    Напередодні швидкого анонсу нового флагманського смартфона OnePlus 13 у мережі з'явилися деякі подробиці про його…

    10.10.2024

    Microsoft підтвердила нову вразливість у Windows

    Microsoft випустила термінове попередження про нещодавно виявлену вразливість нульового дня, ідентифіковану як CVE-2024-43 572, що…

    10.10.2024

    Blizzard розробляє мобільну версію Overwatch

    Відомий журналіст Bloomberg на ім'я Джейсон Шрайєр згадав роботу над мобільною версією Overwatch у своїй…

    10.10.2024

    Аналітики повідомляють про слабкий попит на iPhone 16

    Попит на нові моделі iPhone 16 та 16 Plus вийшов низьким. Базові смартфони серії iPhone…

    10.10.2024

    Використання Android-планшетів стане більш зручним і комфортним

    У ході вивчення коду другої бети Android 15 QPR1 Мішаал Рахман з Android Authority виявив…

    09.10.2024

    Камера від iPhone 16 і 8ГБ ОЗП: Названа ціна та детальні характеристики iPhone SE 4

    Наступний рік відкриває перед аматорами iPhone захоплюючі перспективи. Серед очікуваних релізів особливу увагу приверне лінійка…

    09.10.2024