Кнопка Camera Control стала головною проблемою iPhone 16

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Власники останніх айфонів знайшли неприємну особливість, про яку повинні знати всі, хто планує купувати iPhone 16. Йдеться про фотокнопку Camera Control — головне нововведення у шістнадцятому поколінні смартфонів Apple. Виявляється, ця клавіша дуже тендітна і не здатна вціліти після легкого падіння набік.

Реклама

Що відомо про недолік Camera Control

Користувачі Reddit поділилися кількома фотографіями своїх iPhone 16 після того, як пристрої впали на тверду поверхню. На обох знімках видно, що кнопка Camera Control розбилася, причому металевий корпус залишився абсолютно цілим. Нагадаємо, що клавіша виготовлена ​​із загартованого сапфірового скла. Таке ж встановлено у смарт-годиннику Apple Watch. Цей тип скла досить жорсткий, через що його складно подряпати, але легко розбити.

Чохли, на жаль, від таких ушкоджень не застрахують. У більшості кейсів від сторонніх виробників на місці, де має бути Camera Control, є звичайний виріз, який залишає кнопку «голою». Захистити кнопку зможуть тільки об’ємні чохли з товстою рамкою, наприклад, випускає UAG.

Постраждалі, у яких вже розбилася фотокнопка, заявляють, що клавіша зберегла функціональність – вона зчитує натискання і дотик навіть з склом, що потріскалося. Однак власники iPhone 16 стурбовані тим, що пошкодження може з часом позначитися на працездатності пристрою. Так, у тріщини може потрапити вода і проникнути всередину до інших компонентів

Найбільше клієнтів засмутило ставлення Apple до проблеми. Компанія каже, що для усунення дефекту потрібно замінити весь пристрій, а не тільки кнопки.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ