Смартфони

Новий Galaxy A16 5G від Samsung отримуватиме оновлення до 2030 року

Share
Час читання: < 1 хв.

Samsung представив свій новий смартфон Galaxy A16 5G, який пропонує кілька значних покращень порівняно з попередником. Головною новацією є збільшений 6,7-дюймовий дисплей, а також шість років оновлень Android та патчів безпеки.

Що відомо про смартфон

Залежно від регіону, Galaxy A16 5G буде оснащений процесором Exynos 1330 у Європі або Dimensity 6300 в Індії та Таїланді. Смартфон доступний з 4 ГБ оперативної пам’яті та 128 ГБ убудованої, а також підтримує microSD-карти об’ємом до 1,5 ТБ. Товщина пристрою становила 7,9 мм, але зник 3,5 мм роз’єм для навушників.

Galaxy A16 5G працює на One UI 6.1 на базі Android 14 та оснащений дисплеєм Super AMOLED з роздільною здатністю FHD+ та частотою оновлення 90 Гц. Він обладнаний 13-мегапіксельною фронтальною камерою та основною камерою з роздільною здатністю 50 МП, а також 5 МП ультраширококутною та 2 МП макрокамерою.

Смартфон захищений за стандартом IP54 від води та пилу та має акумулятор на 5000 мАг з підтримкою 25W зарядки. Galaxy A16 5G буде доступний у кольорах Midnight Blue, Turquoise та Gray за ціною 249 євро. Початок продажів очікується найближчим часом.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Samsung
  • Останні записи

    Google тестує нову функцію “What’s new” для спрощення відстеження оновлень Android

    Незабаром Google запровадить нову функцію для Android, що дозволить користувачам відстежувати всі оновлення операційної системи.…

    08.10.2024

    У Samsung відповіли на чутки про можливий продаж напівпровідникового підрозділу

    Як повідомляє Reuters, представник південнокорейської корпорації Samsung прокоментував чутки про можливий продаж підрозділу з випуску…

    08.10.2024

    Microsoft рекомендує придбати новий ПК через закінчення життєвого циклу Windows 10

    Microsoft готується до завершення підтримки Windows 10, і через рік більше не будуть випускатися оновлення,…

    08.10.2024

    Binance запускає фармінг токена SCR від проекту Scroll на Launchpool

    Криптобіржа Binance оголосила про запуск фармінгу токена SCR від проекту Scroll на своїй платформі Launchpool.…

    08.10.2024

    Розумне кільце від Apple може бути представлене вже 2026 року

    На думку аналітиків CCS Insight, Apple вже в 2026 році може випустити розумне кільце, яке…

    08.10.2024

    Названо перші смартфони Huawei, які сумісні з HarmonyOS NEXT

    Huawei оголосила про початок публічного бета-тестування фірмової операційної системи HarmonyOS NEXT. Водночас компанія опублікувала офіційний…

    08.10.2024