Чутки: смартфони серії Samsung Galaxy S25 отримають чіпи MediaTek

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

По мережі ходить багато суперечливих чуток про те, яким же таки чіпами будуть оснащені майбутні флагмани Samsung. Одні джерела говорять про Snapdragon 8 Gen 4, інші вказують на фірмовий Exynos, проте свіжий витік взагалі приписує смартфонам платформу MediaTek.

Реклама

Що відомо про смартфон

Один із користувачів соцмережі X виявив у блозі Google натяк на можливе використання чіпа MediaTek Dimensity 5G у нових флагманах Samsung. Ймовірно, йдеться про платформу Dimensity 9400, прем’єра якої запланована найближчим часом.

«Зовнішні організації також приймають та розробляють технологію AlphaChip. Наприклад, MediaTek розширила використання AlphaChip, щоб прискорити розробку своїх передових чіпів — таких, як флагманський Dimensity 5G, що використовується в пристроях Samsung — одночасно підвищуючи потужність, продуктивність і площу чіпа», — говорить текст «підказки».

На думку профільних ЗМІ, чіп MediaTek отримають лише базовий Galaxy S25 та модель Galaxy S25+, тоді як топова версія Galaxy S25 Ultra працюватиме на базі Snapdragon 8 Gen 4. Офіційно ця інформація поки що не підтверджена.

Ще вірогіднішим цей слух робить заява MediaTek про те, що її флагманський процесор Dimensity 9400 підтримуватиме ІІ-модель Gemini Nano. Відомо, що Samsung спільно з Google активно працює над впровадженням ІІ-можливостей у флагманські моделі смартфонів.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ