Android 16 вводить режим покращеного захисту конфіденційності

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Оскільки смартфони містять багато конфіденційної інформації, Google вирішила надати користувачам можливість додатково убезпечити себе. У коді Android Open Source Project (початковий код Android) було виявлено згадку про новий режим розширеного захисту.

Реклама

Детальніше про режим захисту

Функція називається Android Advanced Protection Mode, але в коді немає вказівок, що вона робить. Однак в описі патча, що містить відповідний код, говориться, що вона «використовуватиметься для реєстрації пристроїв у режимі захисту з урахуванням безпеки та надання клієнтам можливості налаштовувати [поведінку] на основі стану цього режиму». У коментарях співробітник Google уточнив, що “служба дозволяє користувачам реєструватися в режимі “розширеного захисту” через налаштування, а програмам перевіряти, чи зареєстрований користувач”.

Android 16 вводить режим покращеного захисту конфіденційності

Виходячи з вищесказаного, в налаштуваннях Android 16 має з’явитися можливість активувати режим розширеного захисту. При її активації програми змінюватимуть свій принцип роботи, щоб гарантувати безпеку даних. Наприклад, це може бути додаткова перевірка особи користувача.

Втім, завжди є ймовірність, що функція буде перероблена або видалена до моменту виходу Android 16.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ