Categories: Смартфони

Анонс Qualcomm Snapdragon 850 – найпотужніший в світі процесор для мобільних пристроїв

Share

Компанію Qualcomm можна вважати якоюсь Intel, але тільки виробляє процесори не для комп’ютерів, а для мобільних пристроїв. В основі всіх випущених їй чіпів лежить ARM-архітектура, а ще вони не потребують активного охолодженні – вистачає пасивного. Сьогодні, 5 червня 2018 року, даний виробник презентував свій новий процесор, яким виявився Qualcomm Snapdragon 850. Він призначений для мобільних пристроїв, тобто портативних гаджетів, в яких автономність важливіша продуктивності.

Абсолютно несподівано для всіх американських чіпмейкерів представив свою нову розробку – процесор Snapdragon 850. Він складається з восьми ядер Kryo 385 з тактовою частотою 2,96 ГГц, графічного прискорювача Adreno 630 з підтримкою технологій Open GL ES 3.2, Open CL 2.0, Vulkan і DirectX 12, цифрового сигнального процесора Hexagon 685, апаратною підтримки штучного інтелекту (ІІ), а також з процесора обробки зображень Spectra 280.

Як запевняє виробник, процесор Qualcomm Snapdragon 850 на 30% могутніший в графічному оснащенні, ніж Snapdragon 835, а ще він в 3 рази швидше працює з операціями штучного інтелекту. Новинка, по суті, була створена для комп’ютерів на базі Windows 10. Виробник повідомляє, що новий чіп дозволить ноутбукам працювати не менше 25 годин при не дуже високій ємності акумуляторної батареї. Приріст в автономності склав 20%.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Раніше, та й зараз, виробники ноутбуків використовували кастомний чіп Snapdragon 835, адаптований під Windows 10 ARM. Більш в цьому не буде потреби, тому як спеціально для такого класу пристроїв був створений процесор Snapdragon 850. Він доповнений модемом X20 LTE з підтримкою швидкості передачі даних на рівні 1,2 Гбіт / с. Перші мобільні (мова не про смартфони) пристрої з новим обчислювальним чіпом надійдуть на полиці магазинів вже в кінці нинішнього року.

Важливо розуміти, що в існуючому зараз вигляді процесор Qualcomm Snapdragon 850 не підтримує смартфони та планшети, що працюють на базі Android. Його створили спеціально для комп’ютерів і інших пристроїв, що функціонують на ARM-збірці операційної системи Windows 10.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Розкрито нову інформацію про суперфлагман Samsung Galaxy S25 Ultra

    Інформацією про смартфон поділився мережевий аналітик під псевдонімом Sawyergalox. За словами інсайдера, південнокорейський техногігант вирішив…

    29.04.2024

    Новий iPad Pro раптово здивує секретним чіпсетом Apple

    Зважаючи на все, компанія прагне стати лідером із впровадження нейромережевих функцій у свої пристрої. Журналіст…

    29.04.2024

    Гурман: Випуск Apple Vision Pro 2 не планується до кінця 2026 року

    Компанія Apple не планує випускати друге покоління гарнітури Vision Pro до кінця 2026 року, повідомляє…

    29.04.2024

    Європейський Союз встановив нові правила для iPadOS

    У понеділок антимонопольні органи ЄС назвали iPadOS, операційну систему Apple для планшетів, важливим цифровим фільтром…

    29.04.2024

    Новий ШІ-чіп Apple M4 можуть представити вже 7 травня разом з iPad Pro

    До цього часу компанії вдавалося тримати технічні дані планшетів у секреті. Однак, з огляду на…

    29.04.2024

    З’явилися подробиці про доступні камерофони Huawei nova 13 Pro та nova 13 Ultra

    Нові смартфони компанії Huawei, nova 13 Pro і nova 13 Ultra можуть отримати процесор Kirin…

    29.04.2024