Анонс Qualcomm Snapdragon 850 – найпотужніший в світі процесор для мобільних пристроїв

Компанію Qualcomm можна вважати якоюсь Intel, але тільки виробляє процесори не для комп’ютерів, а для мобільних пристроїв. В основі всіх випущених їй чіпів лежить ARM-архітектура, а ще вони не потребують активного охолодженні – вистачає пасивного. Сьогодні, 5 червня 2018 року, даний виробник презентував свій новий процесор, яким виявився Qualcomm Snapdragon 850. Він призначений для мобільних пристроїв, тобто портативних гаджетів, в яких автономність важливіша продуктивності.

Абсолютно несподівано для всіх американських чіпмейкерів представив свою нову розробку – процесор Snapdragon 850. Він складається з восьми ядер Kryo 385 з тактовою частотою 2,96 ГГц, графічного прискорювача Adreno 630 з підтримкою технологій Open GL ES 3.2, Open CL 2.0, Vulkan і DirectX 12, цифрового сигнального процесора Hexagon 685, апаратною підтримки штучного інтелекту (ІІ), а також з процесора обробки зображень Spectra 280.

Як запевняє виробник, процесор Qualcomm Snapdragon 850 на 30% могутніший в графічному оснащенні, ніж Snapdragon 835, а ще він в 3 рази швидше працює з операціями штучного інтелекту. Новинка, по суті, була створена для комп’ютерів на базі Windows 10. Виробник повідомляє, що новий чіп дозволить ноутбукам працювати не менше 25 годин при не дуже високій ємності акумуляторної батареї. Приріст в автономності склав 20%.

Раніше, та й зараз, виробники ноутбуків використовували кастомний чіп Snapdragon 835, адаптований під Windows 10 ARM. Більш в цьому не буде потреби, тому як спеціально для такого класу пристроїв був створений процесор Snapdragon 850. Він доповнений модемом X20 LTE з підтримкою швидкості передачі даних на рівні 1,2 Гбіт / с. Перші мобільні (мова не про смартфони) пристрої з новим обчислювальним чіпом надійдуть на полиці магазинів вже в кінці нинішнього року.

Важливо розуміти, що в існуючому зараз вигляді процесор Qualcomm Snapdragon 850 не підтримує смартфони та планшети, що працюють на базі Android. Його створили спеціально для комп’ютерів і інших пристроїв, що функціонують на ARM-збірці операційної системи Windows 10.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.