Огляд бета-версії iOS 12 – повний список змін

На WWDC 2018 компанія Apple анонсувала нову версію мобільної операційної системи iOS 12, в якій ставка була зроблена на продуктивність роботи смартфонів і планшетів. Оновлення буде доступно для всіх пристроїв, які підтримують актуальну версію iOS 11, включаючи iPhone 5s. Apple заявляє, що нова операційна система до двох разів прискорить запуск додатків і ефективність роботи пристрою під навантаженням, швидше буде відбуватися запуск камери і зйомка, а також підвищиться чутливість клавіатури. Частково цього вдалося домогтися за рахунок прискорення системних анімацій, але головне – дійсно була проведена дуже велика робота по оптимізації операційної системи в цілому, що помітно навіть по першій бета-версії iOS 12 для розробників. Втім, не обійшлося і без нової функціональності, поліпшення користувацького досвіду і косметичних змін. Розповідаємо і показуємо, що стане доступним восени, після офіційного виходу оновлення iOS 12.

Для домашнього екрану стало доступно одне нове фонове зображення. При використанні функції «Зручний доступ», що опускається вниз інтерфейс для більш комфортної роботи однією рукою повідомлення більше не залишаються в верхній частині екрану, а також спускаються вниз для більш легкого переходу по ним.

Панель багатозадачності не отримала візуальних змін, проте в iOS 12 змінилася логіка роботи – тепер не потрібно утримувати палець для включення можливості примусового завершення додатків і можна просто скидати їх вгору. Втім, ми нагадуємо, що необхідності в цьому немає і додатки в панелі багатозначності не впливають на продуктивність пристрою або час автономної роботи.

В Панелі управління з’явилися нові елементи, наприклад тепер можна запустити камеру для швидкого сканування QR-кодів.

У Центрі повідомлень тепер відбувається угруповання повідомлень за типами програм, а також розчерком можна відкрити меню для додаткових дій з повідомленнями: відключення звуку або повного блокування.

На екрані «Сьогодні», став доступний новий віджет «Екранний час» який показує коротке зведення тривалості використання додатків різних типів.

Новий режим «Не турбувати» став ще більш делікатним, тепер при його включенні взагалі не має використовуватися екран через повідомлення, що надходять, а всі пропущені події користувач зможе подивитися після пробудження або відключення цього режиму.

iPhone X

Поліпшено роботу Spotlight з пошуку в сторонніх додатках, а також до введення пошукового запиту пропонуються не тільки додатки, але також різні дії з програмами на основі призначених для користувача звичок.

Екранний час – новий розділ налаштувань, який дозволяє контролювати використання мобільного пристрою і оцінювати, які додаток віднімає найбільше часу. При необхідності зменшити відволікаючі фактори користувач може повністю заблокувати використання деяких програм або строго обмежити тривалість роботи з ними. Також в цьому розділі можна створити список виключень.

Siri Shortcut – технологія, в основу якої, ймовірно, ліг куплений Apple сервіс Workflow по автоматизації дій. Операційна система оцінює звички користувачів, його запити в браузері і додатках, а також контакти, після чого пропонує створення швидких дій.

В налаштуваннях відбулися зміни в зберіганні файлів диктофона. По-перше, тепер можна вибирати якість запису і назви, з якими файли будуть зберігатися за замовчуванням, по-друге, операційна система автоматично виставляє видалення старих аудіозаписів через 30 днів. Якщо не хочете випадково втратити голосові замітки – тоді варто зайти в налаштування і відключити автоматичне очищення записів.

Тепер розблокувати смартфон за допомогою Face ID, оплачувати покупки і здійснювати будь-які дії з авторизацією може не тільки власник смартфона, але також його довірена особа – в налаштуваннях з’явилася можливість сканування другої людини.

Незначно перероблені налаштування повідомлень від додатків відповідно до змін в дизайні і логіці «Центру повідомлень».

В налаштуваннях акумулятора з’явилася можливість перегляду детальних графіків з інформацією про те, які програми найсильніше зменшують час автономної роботи пристрою і яка тривалість роботи з ними.

стандартні програми

Диктофон в iOS 12 тепер вміє визначати місце, де відбувається аудіозапис, а головне, він отримав новий інтерфейс, яким зручніше користуватися.

Програма «Фотографії» змінилося угруповання альбомів, значно поліпшений пошук по знімках і відео, в його основу лягли технології машинного навчання. Крім того, були поліпшені соціальні функції і тепер користувач буде отримувати рекомендації про те, якими фотографіями він міг би поділитися з певними друзями.

На першій сторінці App Store тепер показаний контент тільки на поточний день і немає доступу до рекомендацій в минулому. Поки не ясно, чи стало це плановою зміною iOS 12 або це тимчасовий збій в роботі через установки бета-версії операційної системи.

Apple додала чотири нових анімодзі, поліпшила технологію розпізнавання міміки за рахунок трекінгу мови, а також дозволяє створювати схожих на користувача персонажів. Їх можна використовувати не тільки для відправки аудіоповідомлень з анімацією, але також для зйомки Селфі з доповненою реальністю.

У додатку «Активність» для власників Apple Watch стали доступні персоналізовані нагороди, а також з’явилася можливість змагатися з друзями для отримання спеціальних досягнень.

Інші зміни

– FaceTime тепер підтримує групові дзвінки.

– Анімація спрацьовування Face ID була значно прискорена, через що є відчуття підвищення швидкості розпізнавання осіб.

– З’явилася можливість автоматичної підстановки кодів з SMS від сервісів з двухфакторної авторизації. Копія коду з’являється в рядку підказок клавіатури і може бути вставлена ​​в потрібне поле одним дотиком.

– Редактор скріншотів отримав незначні зміни в панелі інструментів, де з’явилося більше можливостей щодо вибору кистей.

– Відбулися незначні зміни в дизайні стандартної клавіатури, джерела введення сторонніх розробників і раніше працюють не досить стабільно для комфортного використання.

– Швидкість запуску додатків дійсно помітно зросла.

– Поліпшено роботу Siri українською мовою, тепер асистент розуміє більше команд і здатний надавати нову інформацію, в тому числі про спортивні події.

– Блокування роз’єму Lightning для захисту від злому пристроїв тепер включається через годину після останнього використання пристрою. Для працездатності аксесуарів з проводовим підключенням потрібно спочатку розблокувати пристрій для підтвердження.

– З’явилися нагадування про необхідність створення надійних паролів.

– Покращено обмін паролями між найближчими пристроями iOS і Mac в межах одного облікового запису Apple ID.

– З’явилася можливість більш зручного заповнення паролів з сторонніх додатків – розробники отримають для цього спеціальний API.

Що нового на iPad

Оновлення iOS 12 буде доступно восени, приблизно в середині літа компанія Apple може почати публічне бета-тестування прошивки, взяти участь в якому зможуть усі бажаючі. На даний момент ми не рекомендуємо встановлювати версію iOS 12 для розробників, оскільки операційна система і деякі програми сторонніх розробників можуть працювати нестабільно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.