Професійний фотограф розкритикував можливості камери iPhone 16 Pro

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Відомий американський фотограф Тоні Нортрап висловив свою критику щодо фотоможливостей нового флагмана Apple, назвавши 48-мегапіксельний сенсор «абсолютною підробкою». За словами Нортрапа, фактична роздільна здатність знімків, зроблених за допомогою цього сенсора, становить близько 6 Мп, а при використанні дворазового зуму якість фото помітно погіршується. Проте сам пристрій фотограф ще не тестував особисто, а свої висновки базує на тестах iPhone 15 Pro. Крім того, він порівнював смартфон із професійною цифровою камерою, що не зовсім коректно.

Реклама

На цю критику відреагував Себастьян де Віт, співзасновник компанії Lux, яка розробляє популярні додатки Halide та Kino. Він підтвердив, що iPhone дійсно використовує 48-мегапіксельний датчик, однак за замовчуванням знімки робляться з роздільною здатністю 12 Мп через особливості сенсора. Де Віт також підкреслив, що порівнювати смартфони з повнокадровими камерами не варто.

«Звичайно, iPhone або будь-який інший смартфон не варто порівнювати з повнокадровою камерою… Ви не можете обійти закони фізики, коли мова йде про збір світла та рендеринг зображення. Однак обчислювальна фотографія дозволила досягти того, про що повнокадрові камери й не мріяли: наприклад, 10-секундна нічна витримка з рук на сенсорі розміром із ніготь», — зазначив де Віт.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ