Витік даних показав характеристики процесора Snapdragon 8 Gen 4

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

У жовтні очікується вихід нових поколінь мобільних процесорів Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 та MediaTek Dimensity 9400. Ці чіпи будуть використовуватися в преміальних смартфонах наступного року, а також в деяких моделях уже цього року. Відомий інсайдер Digital Chat Station поділився черговими деталями про ці процесори.

Реклама

Обидва чіпи будуть виготовлятися компанією TSMC за 3-нм техпроцесом. Snapdragon 8 Gen 4 матиме восьмиядерну архітектуру, що включатиме два ядра Phoenix L з частотою 4,32 ГГц і шість ядер Phoenix M з частотою 3,53 ГГц. Графічний процесор — Adreno 830. Ці характеристики збігаються з тими, що були помічені в бенчмарку OnePlus 13 на Geekbench.

Процесор MediaTek Dimensity 9400 також отримає вісім ядер: одне ядро Cortex-X5 з частотою 3,63 ГГц, три Cortex-X4 з частотою 2,8 ГГц і чотири ядра Cortex-A7xx з частотою 2,1 ГГц. Графічний чіп — Arm Immortalis G925 MC12. Цікаво, що MediaTek використовує нове ядро, проте середні ядра залишаться попередніми. На відміну від Dimensity 9300, де всі ядра були найсучаснішими, тут не варто очікувати значного приросту багатопотокової продуктивності, але можна розраховувати на покращену енергоефективність і стабільність.

14 жовтня в Китаї буде представлено Vivo X200 на базі Dimensity 9400, а також OnePlus 13 на Snapdragon 8 Gen 4.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ