Смартфони

Google внесла в Android 15 нові вимоги щодо зйомки та відображення фото Ultra HDR

Share
Час читання: < 1 хв.

В Android 14 була впроваджена підтримка формату зображень Ultra HDR, розробленого Google, проте небагато виробників смартфонів звернули увагу на це нововведення. Тому Google вирішила зробити його обов’язковим для всіх.

Формат Ultra HDR (відомий також як JPEG_R) заснований на JPEG і включає HDR-метадані, що дозволяє пристроям з HDR-дисплеями відображати фотографії з розширеним динамічним діапазоном у найвищій якості. На пристроях без HDR-екранів ці зображення відображатимуться у звичайному SDR-форматі.

Як повідомляє Android Authority, з виходом Android 15 Google вносить зміни до документа визначення сумісності Android (CDD) — набору вимог для пристроїв, які повинні виконуватися для отримання доступу до Google Mobile Services (GMS). Тепер, щоб відповідати класу продуктивності 15, пристрої мають підтримувати формат Ultra HDR.

Це означає, що всі Android-пристрої, які претендують на відповідність класу продуктивності 15, повинні мати можливість знімати фотографії у форматі Ultra HDR через стандартну камеру та коректно відображати їх.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Instagram зробив всі акаунти підлітків приватними

    Instagram представив новий пакет функцій для захисту підлітків, включаючи оновлені налаштування конфіденційності, посилений батьківський контроль…

    19.09.2024

    WhatsApp додасть ще одну популярну функцію з Telegram

    Розробники WhatsApp продовжують вдосконалювати функціонал свого популярного месенджера. Згідно з порталом WABetaInfo, наступне оновлення принесе…

    19.09.2024

    Android 15 виходить 15 жовтня, але лише для Google Pixel

    Google випустила Android 15 на початку цього місяця, проте наразі нова версія доступна тільки для…

    19.09.2024

    Перше живе зображення кишенькової консолі Nintendo Switch 2 потрапило в мережу

    На Reddit стався значний витік інформації про кишенькову консоль Nintendo Switch 2, включаючи перше живе…

    19.09.2024

    П’ять міст, де штучний інтелект радикально трансформує життя

    Штучний інтелект (ШІ) вже не є фантастикою — він активно змінює життя людей у багатьох…

    19.09.2024

    Samsung виплатить Mojo Mobility 192 мільйони доларів за патентні порушення

    Samsung займає обережну позицію щодо технологій заряджання, проте тепер компанія змушена виплатити 192 мільйони доларів…

    19.09.2024