Google внесла в Android 15 нові вимоги щодо зйомки та відображення фото Ultra HDR

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

В Android 14 була впроваджена підтримка формату зображень Ultra HDR, розробленого Google, проте небагато виробників смартфонів звернули увагу на це нововведення. Тому Google вирішила зробити його обов’язковим для всіх.

Реклама

Формат Ultra HDR (відомий також як JPEG_R) заснований на JPEG і включає HDR-метадані, що дозволяє пристроям з HDR-дисплеями відображати фотографії з розширеним динамічним діапазоном у найвищій якості. На пристроях без HDR-екранів ці зображення відображатимуться у звичайному SDR-форматі.

Як повідомляє Android Authority, з виходом Android 15 Google вносить зміни до документа визначення сумісності Android (CDD) — набору вимог для пристроїв, які повинні виконуватися для отримання доступу до Google Mobile Services (GMS). Тепер, щоб відповідати класу продуктивності 15, пристрої мають підтримувати формат Ultra HDR.

Це означає, що всі Android-пристрої, які претендують на відповідність класу продуктивності 15, повинні мати можливість знімати фотографії у форматі Ultra HDR через стандартну камеру та коректно відображати їх.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ