Перші результати тестів iPhone 16 не виправдали очікувань, але це не привід для занепокоєння

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Менше ніж через 24 години після анонсу нової лінійки iPhone 16 з’явилися перші результати тестів продуктивності однієї з нових моделей. Однак результати виявилися нижчими за очікування для процесорів A18 або A18 Pro. Проте причин для занепокоєння немає.

Реклама

Подібні ситуації траплялися і раніше. Наприклад, перші результати тестів чіпа Apple M4 у Geekbench 6 також не відображали його реальної продуктивності. Це може свідчити про те, що тестувальна програма ще не адаптована для коректної оцінки нового iPhone 16.

Один із останніх тестів, помічений користувачем @jimmyjamesuk123 на платформі X (раніше Twitter), показав, що модель iPhone 16 має номер 17,3, підтверджуючи її належність до нової серії. В одноядерних тестах смартфон набрав 3114 балів, що є непоганим результатом. Проте в багатоядерних тестах його показники виявилися дещо нижчими, ніж у iPhone 15 Pro Max з процесором A17 Pro, що стало несподіванкою.

Частота в 4,04 ГГц натякає на те, що це один із чіпів A18 або A18 Pro, оскільки схожі частоти використовуються в процесорі M4, виготовленому на 3-нм техпроцесі другого покоління від TSMC. Низькі результати в багатоядерних тестах, імовірно, пов’язані з тим, що Geekbench 6 ще не адаптувався до нового обладнання. Подібна ситуація була і з чіпом M4, коли в перших тестах він показував нижчі результати, ніж його попередник M3.

Поки що iPhone 16 стикається з тією ж проблемою, тому варто зачекати на оновлені дані. Apple запевняє, що процесор A18 у моделях без приставки Pro забезпечує на 30% вищу продуктивність порівняно з A16 Bionic в iPhone 15 та iPhone 15 Plus. Очікується, що з часом з’являться точніші результати багатоядерних тестів.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерело James Atkinson

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ