Головна фішка iPhone 16 розчарувала користувачів

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

9 вересня на щорічній презентації Apple було представлено лінійки iPhone 16 та iPhone 16 Pro, ювілейний Apple Watch Series 10 і нові AirPods 4. Відомий автор каналу Mrwhosetheboss, на якого підписані 19 мільйонів користувачів, побував на заході та зміг оцінити новинки. Проте, не всі інновації виявилися корисними.

Реклама

Зокрема, це стосується нової сенсорної кнопки Camera Control, розташованої на правій стороні смартфона, трохи нижче кнопки блокування. Apple позиціонує її як швидкий спосіб запуску камери і доступу до її налаштувань.

Однак, за словами блогера, ця кнопка дублює функції, які вже існують. Хоча можливість налаштування зуму однією рукою може бути корисною, інші опції, як-от зміна експозиції або стилю фотографій, використовуватимуть лише кілька відсотків користувачів.

Крім того, на презентації наголошувалося на перевагах ручного фокусування, однак блогер зазначив, що iPhone і без цього добре справляється, автоматично налаштовуючи всі параметри. Для компанії, яка завжди прагне до простоти у використанні своїх продуктів, подібні нововведення викликають сумніви.

Також викликає питання розташування кнопки. У світі вертикальних зйомок, звикнувши керуватися однією рукою, використовувати Camera Control незручно — вона розташована занадто низько, а в горизонтальному режимі взагалі важко дотягнутися. Хоча можна пристосуватися, це може призвести до випадкових падінь смартфона.

“Так, кнопка дозволяє отримати більше контролю над налаштуваннями камери, але ця функція здається зайвою для Apple”, — резюмував блогер.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ