Categories: Смартфони

Android залишається найпопулярнішою мобільною ОС з часткою в 85%

Share

Android залишається найпопулярнішою операційною системою для смартфонів. У найближчі роки домінування платформи Google збережеться, а її частка буде вимірюватися близько 85%. Про це йдеться в дослідженні International Data Corporation (IDC).

За прогнозами експертів, в 2018 році буде випущено 1,24 млрд Android-смартфонів, що на 0,5% менше, ніж роком раніше. Частка пристроїв склала 84,8%, тоді як на iOS доведеться близько 15,1% поставок “розумних” телефонів. Очікується, що в нинішньому році Apple відвантажить 221,4 млн штук, на 2,6% збільшивши показник річної давності. Частка інших платформ складе лише 0,1%.

У звіті повідомляється, що в період з 2018 по 2022 роки продажу Android-смартфонів в глобальному масштабі будуть збільшуватися на 2,5% і перевищать 1,4 млрд штук до кінця цього відрізка часу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Немає ніяких сумнівів у тому, що Android вибирають на масовому ринку, і нічого не змушує нас думати, що це може змінитися. З огляду на велику кількість китайських OEM-виробників, залежних від ОС Google, а також від компонентів інших американських компаній, таких як Qualcomm , буде цікаво подивитися на розвиток дискусій з приводу торгової війни США і Китаю “, – пишуть в IDC.

Згідно з очікуваннями фахівців, приблизно 98% мобільних телефонів під управлінням Android, випущених до 2022 року, будуть мати екранами розміром від 5 дюймів по діагоналі. Приблизно 36% поставок доведеться на пристрої з 6-дюймовими і більшими дисплеями, а середня продажна вартість таких трубок досягне 414 доларів багато в чому завдяки попиту на флагманські моделі.

Аналітики пророкують, що середньорічні темпи зростання відвантажень iPhone складуть 2,4%, а кількісний обсяг складе 242 млн одиниць до 2022 року. На тлі чуток про вихід великорозмірних “яблучних” телефонів в IDC переглянули прогноз про те, коли Apple випустить моделі з екраном від 6 дюймів. Аналітики вважають, що це станеться в четвертому кварталі 2018 року, а через чотири роки такі великі гаджети складуть 36% від загальної кількості поставок iPhone.

За останніми чутками, Apple відмовиться від РК-дисплеїв на користь OLED-панелей в 2019 році. Однак аналітик JPMorgan Джей Квон (Jay Kwon) вважає, що компанія ще не готова до цього кроку. Причина полягає в тому, що це прибере з ринку більш доступні моделі iPhone і негативно відіб’ється на продажах сімейств. У багатьох користувачів зникне можливість придбання “бюджетного” нового iPhone, а купувати новинки за ціною від 1000 доларів зможуть дозволити собі далеко не всі шанувальники компанії, пояснив експерт.

Джерело: dailycomm.ru

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Apple представила нову функцію iOS 18, яка позбавить вас від захитування в автомобілі

    Компанія Apple представила першу хвилю нових функцій iOS 18, які з'являться пізніше цього року. Йдеться…

    17.05.2024

    Android 15 отримав значно більше функцій безпеки та конфіденційності

    Android 15 отримає більше функцій безпеки та конфіденційності, які мають краще захистити кінцевих користувачів. Протягом…

    16.05.2024

    Оперативна пам’ять смартфона: що це і на що вона впливає

    Сьогодні користувач, який вирішив купити новий телефон, вибирає відповідний із тисяч варіантів. Вони відрізняються за…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Asus ROG Ally X може отримати 24 ГБ пам’яті LPDDR5X

    Представники видання The Verge нещодавно змогли особисто ознайомитися з майбутньою портативною ігровою консоллю Asus ROG…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Nintendo Switch 2 перевершить Xbox Series S за якістю текстур

    Вважається, що у недалекому майбутньому портативний ігровий консолі Nintendo Switch 2 обсяг оперативної пам'яті типу…

    16.05.2024

    Microsoft анонсувала незвичайний геймпад-трансформер для Xbox

    На ньому можна розмістити всі компоненти у будь-якому порядку. Така можливість потрібна геймерам із обмеженими…

    16.05.2024