Android залишається найпопулярнішою мобільною ОС з часткою в 85%

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Android залишається найпопулярнішою операційною системою для смартфонів. У найближчі роки домінування платформи Google збережеться, а її частка буде вимірюватися близько 85%. Про це йдеться в дослідженні International Data Corporation (IDC).

За прогнозами експертів, в 2018 році буде випущено 1,24 млрд Android-смартфонів, що на 0,5% менше, ніж роком раніше. Частка пристроїв склала 84,8%, тоді як на iOS доведеться близько 15,1% поставок “розумних” телефонів. Очікується, що в нинішньому році Apple відвантажить 221,4 млн штук, на 2,6% збільшивши показник річної давності. Частка інших платформ складе лише 0,1%.

У звіті повідомляється, що в період з 2018 по 2022 роки продажу Android-смартфонів в глобальному масштабі будуть збільшуватися на 2,5% і перевищать 1,4 млрд штук до кінця цього відрізка часу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Немає ніяких сумнівів у тому, що Android вибирають на масовому ринку, і нічого не змушує нас думати, що це може змінитися. З огляду на велику кількість китайських OEM-виробників, залежних від ОС Google, а також від компонентів інших американських компаній, таких як Qualcomm , буде цікаво подивитися на розвиток дискусій з приводу торгової війни США і Китаю “, – пишуть в IDC.

Згідно з очікуваннями фахівців, приблизно 98% мобільних телефонів під управлінням Android, випущених до 2022 року, будуть мати екранами розміром від 5 дюймів по діагоналі. Приблизно 36% поставок доведеться на пристрої з 6-дюймовими і більшими дисплеями, а середня продажна вартість таких трубок досягне 414 доларів багато в чому завдяки попиту на флагманські моделі.

Аналітики пророкують, що середньорічні темпи зростання відвантажень iPhone складуть 2,4%, а кількісний обсяг складе 242 млн одиниць до 2022 року. На тлі чуток про вихід великорозмірних “яблучних” телефонів в IDC переглянули прогноз про те, коли Apple випустить моделі з екраном від 6 дюймів. Аналітики вважають, що це станеться в четвертому кварталі 2018 року, а через чотири роки такі великі гаджети складуть 36% від загальної кількості поставок iPhone.

За останніми чутками, Apple відмовиться від РК-дисплеїв на користь OLED-панелей в 2019 році. Однак аналітик JPMorgan Джей Квон (Jay Kwon) вважає, що компанія ще не готова до цього кроку. Причина полягає в тому, що це прибере з ринку більш доступні моделі iPhone і негативно відіб’ється на продажах сімейств. У багатьох користувачів зникне можливість придбання “бюджетного” нового iPhone, а купувати новинки за ціною від 1000 доларів зможуть дозволити собі далеко не всі шанувальники компанії, пояснив експерт.

Джерело: dailycomm.ru

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.