Смартфони

Розкрито деталі преміальної версії Samsung Galaxy Z Fold 6

Share
Час читання: 2 хв.

Вже деякий час циркулюють чутки про преміум-версію складного смартфона Samsung Galaxy Z Fold 6. Цю інформацію підтверджують списки кодових назв в новій прошивці, а також численні інсайдери, які поділилися подробицями. Нещодавно надійний інсайдер @evleaks розкрив нові деталі про майбутній пристрій, включаючи його назву, розміри, діагоналі дисплеїв та інформацію про основний сенсор камер.

Спочатку вважалося, що новинка буде називатися Galaxy Z Fold 6 Ultra, потім їй приписували назву Slim, але, ймовірно, Samsung зупиниться на іншій назві. Згідно з джерелом, пристрій отримає назву Galaxy Z Fold Special Edition. Це означає, що Samsung не просуватиме його як частину минулого покоління, оскільки в назві відсутня цифра “6”.

Galaxy Z Fold Special Edition буде тоншим за свого попередника. У розкритому стані його товщина складе 4,9 мм, а в закритому — 10,6 мм. Хоча ці показники не є рекордними, вони значно ближчі до китайських аналогів, ніж до Galaxy Z Fold 6. Тоншання буде частково зумовлене відсутністю сенсорного шару для S Pen, оскільки підтримка стілуса, як повідомляється, буде відсутня. Нові дисплеї Galaxy Z Fold Special Edition будуть більшими, ніж у Z Fold 6: зовнішній дисплей матиме діагональ 6,5 дюймів, а внутрішній — 8 дюймів. Водночас габарити смартфона зростуть.

Що стосується основної камери, то її сенсор збільшиться до 200 мегапікселів. Ймовірно, це буде той самий фоточіп, що і в Galaxy S24 Ultra. Останні дані свідчать, що новий сенсор матиме 2-кратний зум без втрат, але інформації про телеоб’єктив та ширококутну камеру поки що немає. Galaxy Z Fold Special Edition, найімовірніше, буде представлено наступного місяця, але є одна важлива деталь: він може бути доступний лише в Південній Кореї та, можливо, в інших азійських країнах. Однак Samsung може переглянути своє рішення і спробувати вивести модель на світовий ринок, щоб покращити продажі, які наразі є нижчими порівняно з попереднім поколінням складних пристроїв. На даний момент продано всього 270 000 одиниць Galaxy Z Fold 6 по всьому світу, що значно менше ніж у попередньої моделі.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Samsung
  • Останні записи

    Чому телефон з часом починає працювати повільніше і як це виправити

    З часом будь-який смартфон починає працювати повільніше: довго відкриваються програми, завантажуються фото, а також сповільнюється…

    20.09.2024

    Apple готує вражаючий iPhone 17 Air, який здивує всіх

    Apple готує до випуску повністю оновлену лінійку iPhone, яка зацікавить як давніх фанатів, так і…

    20.09.2024

    Названо пристрої Samsung Galaxy які вже отримали оновлення One UI 6.1.1

    Слідом за нещодавнім релізом досить великого оновлення One UI 6.1.1 для флагманської серії Galaxy S23…

    20.09.2024

    Apple взялася за старе: iOS знову уповільнює iPhone

    Днями відбувся довгоочікуваний реліз iOS 18, але напевно більшість користувачів навіть не припускали, що Apple…

    20.09.2024

    PlayStation 6 вийде у двох різних версіях, одна з яких буде більш доступною

    Як повідомляється, Sony розробляє дві різні SoC (System on Chips) для майбутньої PlayStation 6, що…

    20.09.2024

    Наступний складний телефон Samsung може мати нову назву

    У липні Samsung представила Galaxy Z Fold 6, але ще до цього з’явилися чутки про…

    20.09.2024