5 прихованих можливостей смартфона, які вас здивують

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Багато власників смартфонів не використовують всі функції своїх пристроїв, хоча багато з них доступні з самого початку, а деякі можна додати за допомогою додаткових додатків.

Реклама

Пульт дистанційного керування

Смартфон можна перетворити на пульт дистанційного керування для різної побутової техніки, як-от проектори, кондиціонери та телевізори. Наприклад, провідні моделі Android-смартфонів і iPhone дозволяють керувати Apple TV та Android TV.

Вимірювальна рулетка

Зі смартфоном легко вимірювати розміри різних об’єктів. Для цього достатньо встановити відповідний додаток, який використовує камеру пристрою для вимірювань.

Блокування обміну даними

На багатьох телефонах є додатки, які рідко використовуються, але мають доступ до даних. Android пропонує опцію відкликання дозволів для таких додатків, а на iOS можна зайти в «Налаштування» > «Конфіденційність» і контролювати доступ додатків до ваших даних.

Керування автомобілем

Смартфон може виконувати функції пульта дистанційного керування вашим автомобілем. Система Viper Smart Start дозволяє блокувати авто, запускати двигун, активувати сигналізацію, відкривати багажник і відстежувати місцезнаходження авто.

Розділення екрана

Більшість сучасних смартфонів підтримують розділення екрана. Ця функція інтегрована в Android, але для iPhone потрібне встановлення спеціальних додатків. Наприклад, на смартфонах Samsung потрібно запустити дві програми, натиснути «Недавні Програми», обрати одну з них і вибрати опцію «Розділити Екран». Для iPhone можна встановити додаток на кшталт Split Screen View для аналогічної функціональності.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ