Смартфони

Що особливого в Android 15: 7 нових функцій, які варто знати

Share
Час читання: 2 хв.

Операційна система Android 15, яка вийде цієї осені, наразі активно розробляється Google. Завдяки бета-версіям ми вже маємо змогу ознайомитися з новими функціями, що з’являться в оновленій платформі.

Часткова демонстрація екрану

Однією з нових можливостей Android 15 стане функція часткової демонстрації екрану. Це дозволить користувачам ділитися або записувати тільки вікно конкретної програми, а не весь екран. Такий підхід підвищує рівень безпеки та захищає конфіденційні дані.

Особистий простір

Користувачі зможуть створювати окремі профілі для конфіденційних програм. Ці програми будуть розміщені в спеціальному контейнері, доступ до якого обмежено додатковими методами автентифікації, такими як пароль. Після виходу з профілю програми з нього зупиняють свою діяльність і не працюють у фоні, що може бути обмеженням для деяких застосунків.

Архівування додатків

Функція архівування додатків, анонсована ще минулого року, нарешті буде підтримуватися в Android 15. Ця функція автоматично архівує невикористовувані програми, звільняючи понад 90% їхнього обсягу пам’яті. Іконка програми залишатиметься на робочому столі або в меню, і всі її налаштування та дані зберігатимуться. Для відновлення програми достатньо натиснути на її іконку, і вона автоматично завантажить всі відсутні компоненти з магазину додатків.

Поліпшення багатозадачності на великому екрані

Android 15 принесе покращення багатозадачності для складних смартфонів. Зокрема, з’явиться можливість зберігати часто використовувані функції поділу екрана додатків для швидшого доступу.

Розширена підтримка супутникового зв’язку

Хоча підтримка супутникового зв’язку вже є в поточній версії Android, Android 15 вперше надасть додаткам доступ до API для обміну SMS, MMS і RCS. Це дозволить надсилати повідомлення не лише екстреним службам, але й будь-яким користувачам.

Поліпшення роботи з камерою

У новій версії з’явиться режим автоматичної експозиції Low Light Boost. На відміну від традиційного нічного режиму, який поєднує серії фотографій для створення статичного знімка, Low Light Boost забезпечує безперервний потік кадрів. Це значно спростить сканування QR-кодів у темряві та покращить функцію попереднього перегляду.

Передача аудіо на кілька навушників

Android 15 представить нову функцію «Передача аудіо», яка дозволяє транслювати звук на кілька навушників і акустичних систем одночасно за допомогою технології Auracast.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Android
  • Останні записи

    Україна зробила значний крок вперед у впровадженні ШІ для ведення війни

    Видання Forbes зазначає, що українські фахівці дедалі успішніше інтегрують штучний інтелект у військові дії проти…

    17.09.2024

    “Київстар” збільшить резервний час роботи до 6 годин

    Мобільний оператор "Київстар" планує у другому кварталі 2025 року збільшити час автономної роботи до шести…

    17.09.2024

    24 вересня Nothing анонсує нові спортивні TWS-навушники

    Компанія Nothing анонсувала захід з презентацією нового пристрою, який відбудеться 24 вересня. Офіційного підтвердження, що…

    17.09.2024

    У iOS 18 з’явилися нові налаштування для збереження акумулятора

    Apple представила розширені можливості обмеження зарядки для iPhone 15 і iPhone 16 в новій версії…

    17.09.2024

    Як iOS 18 може вплинути на продуктивність вашого iPhone

    Останнє оновлення програмного забезпечення від Apple, iOS 18, вже тут і викликало значний інтерес серед…

    17.09.2024

    Що виділяє Galaxy S25 серед інших моделей, таких як Galaxy S25 Ultra

    Вчора стало відомо, що нові Galaxy S25 і Galaxy S25+ отримають унікальний дизайн кілець камери.…

    17.09.2024