Що особливого в Android 15: 7 нових функцій, які варто знати

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Операційна система Android 15, яка вийде цієї осені, наразі активно розробляється Google. Завдяки бета-версіям ми вже маємо змогу ознайомитися з новими функціями, що з’являться в оновленій платформі.

Реклама

Часткова демонстрація екрану

Однією з нових можливостей Android 15 стане функція часткової демонстрації екрану. Це дозволить користувачам ділитися або записувати тільки вікно конкретної програми, а не весь екран. Такий підхід підвищує рівень безпеки та захищає конфіденційні дані.

Особистий простір

Користувачі зможуть створювати окремі профілі для конфіденційних програм. Ці програми будуть розміщені в спеціальному контейнері, доступ до якого обмежено додатковими методами автентифікації, такими як пароль. Після виходу з профілю програми з нього зупиняють свою діяльність і не працюють у фоні, що може бути обмеженням для деяких застосунків.

Архівування додатків

Функція архівування додатків, анонсована ще минулого року, нарешті буде підтримуватися в Android 15. Ця функція автоматично архівує невикористовувані програми, звільняючи понад 90% їхнього обсягу пам’яті. Іконка програми залишатиметься на робочому столі або в меню, і всі її налаштування та дані зберігатимуться. Для відновлення програми достатньо натиснути на її іконку, і вона автоматично завантажить всі відсутні компоненти з магазину додатків.

Поліпшення багатозадачності на великому екрані

Android 15 принесе покращення багатозадачності для складних смартфонів. Зокрема, з’явиться можливість зберігати часто використовувані функції поділу екрана додатків для швидшого доступу.

Розширена підтримка супутникового зв’язку

Хоча підтримка супутникового зв’язку вже є в поточній версії Android, Android 15 вперше надасть додаткам доступ до API для обміну SMS, MMS і RCS. Це дозволить надсилати повідомлення не лише екстреним службам, але й будь-яким користувачам.

Поліпшення роботи з камерою

У новій версії з’явиться режим автоматичної експозиції Low Light Boost. На відміну від традиційного нічного режиму, який поєднує серії фотографій для створення статичного знімка, Low Light Boost забезпечує безперервний потік кадрів. Це значно спростить сканування QR-кодів у темряві та покращить функцію попереднього перегляду.

Передача аудіо на кілька навушників

Android 15 представить нову функцію «Передача аудіо», яка дозволяє транслювати звук на кілька навушників і акустичних систем одночасно за допомогою технології Auracast.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ