Всі оновлення камери iPhone 16: Відео 3K і новий формат

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

За даними нового звіту Apple Insider, серія iPhone 16 отримає кілька важливих оновлень камери, зокрема покращені датчики, підтримку нового формату зображень та вдосконалені можливості відеозйомки.

Реклама

iPhone 16

Камери в iPhone 16 та 16 Plus тепер будуть розташовані вертикально, а не по діагоналі, щоб підтримувати функцію запису просторового відео, яка раніше була доступна лише в моделях iPhone 15 Pro та Pro Max. 48-мегапіксельна камера з діафрагмою f/1.6 та 2-кратним оптичним зумом з iPhone 15 буде перенесена на iPhone 16 і 17. Ультраширока 12-мегапіксельна камера отримає більшу діафрагму f/2.2 для покращення зйомки в умовах низького освітлення. Також стандартні моделі можуть вперше отримати режим макрозйомки, що дозволить знімати детальні фотографії з близької відстані.

iPhone 16 Pro та Pro Max

Основні зміни стосуються преміальних моделей. Вони матимуть 48-мегапіксельну основну камеру з діафрагмою f/1.78 і 5-кратний перископічний телефотооб’єктив, який раніше був доступний тільки на iPhone 15 Pro Max. Надширока камера також буде оновлена до 48 МП і зможе знімати у форматі ProRAW, що надасть більше можливостей для редагування. Також очікується підтримка зйомки 3K-відео з 120 кадрами в секунду за допомогою Dolby Vision.

Нова кнопка зйомки та формат зображення

Apple, ймовірно, представить новий формат зображення JPEG-XL для серії iPhone 16. Крім того, з’являться чутки про нову ємнісну кнопку зйомки, розташовану в нижньому правому куті, яка може функціонувати як трекпад, дозволяючи, наприклад, збільшувати масштаб або обирати різні фільтри.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоPhoneArena

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ