Власників Android чекають на проблеми з системами відбитків пальців

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Користувачів Android попередили про серйозні загрози безпеці. Нещодавно виявлені критичні вразливості в мобільній операційній системі Google, що можуть поставити під загрозу конфіденційність даних користувачів. Дослідники з швейцарської Федеральної політехнічної школи Лозанни (EPFL) виявили понад 30 проблем безпеки в Android, з яких 17 класифіковані як «критичні». Ці уразливості можуть дозволити хакерам отримати доступ до відбитків пальців, даних розпізнавання осіб, кредитних карток та інформації про соціальне страхування користувачів.

Реклама

Дослідження, проведене лабораторією HexHive EPFL під керівництвом експерта з кібербезпеки Матіаса Пайєра, включало тестування системи безпеки Android і виявило серйозні недоліки в її архітектурі. Результати дослідження свідчать про те, що зловмисники можуть отримати тривалий доступ до конфіденційних даних, поки зламаний пристрій перебуває в експлуатації.

Згідно з дослідженням, подібні вразливості можуть існувати і в iOS через її закриту екосистему, хоча щодо iPhone було проведено менше публічних досліджень.

Дослідники вже сповістили виробників про виявлені проблеми, надавши їм 90 днів для виправлення вразливостей перед публікацією результатів дослідження.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ