Categories: Смартфони

Особливості нової оболонки MIUI 10 від Xiaomi

Share

На святковій презентації флагманського смартфона Xiaomi Mi 8 було предсавлено й ряд інших пристроїв, а також фірмову прошивку MIUI 10. Основний акцент в ній припадає на «штучний інтелект» і машинне навчання.

Останнім нововведенням MIUI 10 являється програмний алгоритм, що імітує поведінку штучного інтелекту і підлаштовує роботу системи під індивідуальні потреби. Він дозволить поліпшити взаємодію з MIUI-інтерфейсом і забезпечить зворотний зв’язок з користувачем і його персональними перевагами.

Фахівцями Xiaomi в прошивку була додана можливість розпізнавання команд за допомогою жестів, яка раніше була присутня лише в смартфонах Mi Mix 2 і Mi Mix 2s. З виходом оновлення до MIUI 10 дана функція стане актуальною в цілому для 33 пристроїв. Свайп дозволить спростити і прискорити процедуру перемикання між вікнами що забезпечить швидкий доступ до найбільш затребуваних опцій.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще однією важливою особливістю нової версії ОС, на якій акцентувалася увага в ході анонса, став портретний режим фотозйомки. З приходом MIUI 10 домогтися розмиття заднього фону вдасться незалежно від оснащення ґаджета – наявності або ж відсутності допоміжного модуля камери, що відповідає за ефект боке.

В MIUI 10 призначений для користувача інтерфейс, орієнтований на повноекранний режим роботи і грамотний розподіл робочого цифрового простору на будь-яких типах дисплеїв. Операційна система може похвалитися оновленим оформленням, перемальованою шторкою і панеллю швидкого доступу.

Серед «фішок» варто відзначити розпізнавання на програмному рівні тривалого дотику до екрана для виклику контекстного меню і більш розумний будильник. Останній зможе навіть самостійно вибирати мелодію з колекції «звуки природи», під яку буде прокидатися користувач ґаджета з MIUI 10, оперуючи відомостями про погодні умови. 

Xiaomi дозволить контролювати електронні компоненти «розумного будинку» через MIUI 10, яка відкриє доступ до всіх пристроїв вашого смарт-житла. Смартфон прийме на себе роль хаба і візьметься брати під свій контроль сторонні системи, в тому числі і з метою автоматичного регулювання їх режиму роботи. Для користувача ж процедура взаємодії зі смарт-електронікою обіцяє стати значно простішою.

У MIUI 10 оселиться і голосовий асистент Xiao AI, однак, знайти з ним спільну мову вдасться лише в разі, якщо ви володієте рідною для нього мовою. Знання китайського відкриє доступ до спеціального режиму для водіїв, який дозволить впоратися з навігатором за допомогою усних команд і приймати дзвінки, не відволікаючись на екран смартфона.

Поширювати апдейт до MIUI 10 в Xiaomi почнуть в червні поточного року, але лише для учасників закритого етапу тестування. Публічний доступ відкриється не раніше липня. Початковий список ґаджетів, власники яких зможуть розраховувати на отримання оновлення, включає наступні моделі смартфонів:

  • Xiaomi Mi 8, Mi 6X, Mi 6, Mi 5, Mi 5X, Mi 5c, Mi 5s, Mi 5s Plus, Mi 4, Mi 4c, Mi 4S;
  • Xiaomi Mi Max 2, Mi Max, Mi Note 2; Xiaomi Mi MIX 2S, Mi MIX 2, Mi MIX;
  • Xiaomi Redmi S2, Redmi 5, Redmi 5A, Redmi 5 Plus, Redmi 4, Redmi 4A, Redmi 4X, Redmi 3S/Redmi 3X;
  • Xiaomi Redmi Pro, Redmi Note 5, Redmi Note 5A, Redmi Note 4 Qualcomm/Redmi Note 4X, Redmi Note 4 MTK, Redmi Note 3 Qualcomm.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Компанія Ayaneo представила міні-ПК у стилі Macintosh

    Компанія Ayano представила на ринку новий міні-ПК. Ayaneo AM01S оснащений процесором AMD Ryzen7 8845hs або…

    19.05.2024

    Спецслужби назвали соціальні мережі, які становлять загрозу національній безпеці України

    Противник активно проводить психологічні операції проти України за допомогою tiktok. Розвідка також бачить загрози національній…

    19.05.2024

    Що потрібно знати під час створення пароля для свого облікового запису

    Кіберполіція рекомендує дотримуватися цих порад під час створення пароля та використання облікового запису. Для створення…

    19.05.2024

    У “Vodafone” відповіли абонентам, чому може зникнути Інтернет

    Скарги на Vodafone почали надходити після введення графіків відключення електроенергії по всій Україні. "Тут знову…

    19.05.2024

    Названо 10 найпоширеніших помилок при зарядці смартфона

    У сучасному світі смартфон став нашим незамінним помічником. Ми використовуємо його для дзвінків, спілкування, роботи,…

    19.05.2024

    Все дуже серйозно. OpenAI посилює захист конфіденційності

    В останньому матеріалі видання Vox з'явилася інформація про те, що компанія OpenAI, відома своїми розробками в галузі…

    18.05.2024