Особливості нової оболонки MIUI 10 від Xiaomi

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На святковій презентації флагманського смартфона Xiaomi Mi 8 було предсавлено й ряд інших пристроїв, а також фірмову прошивку MIUI 10. Основний акцент в ній припадає на «штучний інтелект» і машинне навчання.

Останнім нововведенням MIUI 10 являється програмний алгоритм, що імітує поведінку штучного інтелекту і підлаштовує роботу системи під індивідуальні потреби. Він дозволить поліпшити взаємодію з MIUI-інтерфейсом і забезпечить зворотний зв’язок з користувачем і його персональними перевагами.

Фахівцями Xiaomi в прошивку була додана можливість розпізнавання команд за допомогою жестів, яка раніше була присутня лише в смартфонах Mi Mix 2 і Mi Mix 2s. З виходом оновлення до MIUI 10 дана функція стане актуальною в цілому для 33 пристроїв. Свайп дозволить спростити і прискорити процедуру перемикання між вікнами що забезпечить швидкий доступ до найбільш затребуваних опцій.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще однією важливою особливістю нової версії ОС, на якій акцентувалася увага в ході анонса, став портретний режим фотозйомки. З приходом MIUI 10 домогтися розмиття заднього фону вдасться незалежно від оснащення ґаджета – наявності або ж відсутності допоміжного модуля камери, що відповідає за ефект боке.

В MIUI 10 призначений для користувача інтерфейс, орієнтований на повноекранний режим роботи і грамотний розподіл робочого цифрового простору на будь-яких типах дисплеїв. Операційна система може похвалитися оновленим оформленням, перемальованою шторкою і панеллю швидкого доступу.

Серед «фішок» варто відзначити розпізнавання на програмному рівні тривалого дотику до екрана для виклику контекстного меню і більш розумний будильник. Останній зможе навіть самостійно вибирати мелодію з колекції «звуки природи», під яку буде прокидатися користувач ґаджета з MIUI 10, оперуючи відомостями про погодні умови. 

Xiaomi дозволить контролювати електронні компоненти «розумного будинку» через MIUI 10, яка відкриє доступ до всіх пристроїв вашого смарт-житла. Смартфон прийме на себе роль хаба і візьметься брати під свій контроль сторонні системи, в тому числі і з метою автоматичного регулювання їх режиму роботи. Для користувача ж процедура взаємодії зі смарт-електронікою обіцяє стати значно простішою.

У MIUI 10 оселиться і голосовий асистент Xiao AI, однак, знайти з ним спільну мову вдасться лише в разі, якщо ви володієте рідною для нього мовою. Знання китайського відкриє доступ до спеціального режиму для водіїв, який дозволить впоратися з навігатором за допомогою усних команд і приймати дзвінки, не відволікаючись на екран смартфона.

Поширювати апдейт до MIUI 10 в Xiaomi почнуть в червні поточного року, але лише для учасників закритого етапу тестування. Публічний доступ відкриється не раніше липня. Початковий список ґаджетів, власники яких зможуть розраховувати на отримання оновлення, включає наступні моделі смартфонів:

  • Xiaomi Mi 8, Mi 6X, Mi 6, Mi 5, Mi 5X, Mi 5c, Mi 5s, Mi 5s Plus, Mi 4, Mi 4c, Mi 4S;
  • Xiaomi Mi Max 2, Mi Max, Mi Note 2; Xiaomi Mi MIX 2S, Mi MIX 2, Mi MIX;
  • Xiaomi Redmi S2, Redmi 5, Redmi 5A, Redmi 5 Plus, Redmi 4, Redmi 4A, Redmi 4X, Redmi 3S/Redmi 3X;
  • Xiaomi Redmi Pro, Redmi Note 5, Redmi Note 5A, Redmi Note 4 Qualcomm/Redmi Note 4X, Redmi Note 4 MTK, Redmi Note 3 Qualcomm.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.