Смартфони

Apple оновлює дадото “Фотографії” у п’ятій бета-версії iOS 18

Share
Час читання: 2 хв.

З iOS 18, iPadOS 18 та macOS Sequoia Apple представляє оновлений дизайн програми Photos, який покликаний краще відображати високоякісні зображення, щоб користувачі могли насолоджуватися своїми спогадами. Зміни в додатку Photos тестувалися в бета-версіях для розробників і в загальнодоступних бета-версіях, і на основі відгуків користувачів Apple вирішила внести деякі оновлення дизайну.

Для спрощення перегляду Apple прибрала карусель. Раніше користувачі могли проводити пальцем ліворуч або праворуч у режимі перегляду “Фотографії” для перегляду колекцій, таких як рекомендовані зображення, відео та вибране. Оскільки ці елементи також доступні при прокручуванні вниз, карусель була зайвою та могла заплутати користувачів.

Оновлений розділ “Усі фотографії” тепер показує більше зображень у вигляді сітки, а користувачі, які мають кілька альбомів, бачитимуть їх у верхній частині програми, усуваючи необхідність прокручувати інтерфейс донизу для доступу до альбомів.

Нещодавно збережений вміст, який раніше зберігався в альбомі Utilities, тепер інтегровано в колекцію Recent Days.

Apple зберігає уніфікований оновлений дизайн програми Photos, але оновлення роблять навігацію менш заплутаною. Додаток відкривається у вигляді сітки, де можна вибрати, видалити, відредагувати чи поділитися кількома зображеннями. Є зрозумілий інтерфейс пошуку для швидкого знаходження фотографій, і ви можете переглядати свої колекції, просто прокручуючи вниз.

Apple створює колекції за замовчуванням, такі як “Останні дні”, “Люди та домашні тварини”, “Подорожі”, “Спогади”, “Альбоми”, “Вибрані фотографії” та пропозиції шпалер. Також доступні налаштовувані колекції. Ви можете створити колекцію з будь-якого зі своїх альбомів, подорожей чи спогадів або вибрати певний тип медіа, наприклад відео, конкретну людину чи домашню тварину.

Є також можливості видалення та організації колекцій у бажаному порядку, щоб те, що ви хочете побачити першим, було у верхній частині програми.

Оновлена програма Photos доступна в п’ятих бета-версіях для розробників iOS 18, iPadOS 18 та macOS Sequoia, і новий вигляд також з’явиться в наступних публічних бета-версіях.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Apple
  • Останні записи

    Чому телефон з часом починає працювати повільніше і як це виправити

    З часом будь-який смартфон починає працювати повільніше: довго відкриваються програми, завантажуються фото, а також сповільнюється…

    20.09.2024

    Apple готує вражаючий iPhone 17 Air, який здивує всіх

    Apple готує до випуску повністю оновлену лінійку iPhone, яка зацікавить як давніх фанатів, так і…

    20.09.2024

    Названо пристрої Samsung Galaxy які вже отримали оновлення One UI 6.1.1

    Слідом за нещодавнім релізом досить великого оновлення One UI 6.1.1 для флагманської серії Galaxy S23…

    20.09.2024

    Apple взялася за старе: iOS знову уповільнює iPhone

    Днями відбувся довгоочікуваний реліз iOS 18, але напевно більшість користувачів навіть не припускали, що Apple…

    20.09.2024

    PlayStation 6 вийде у двох різних версіях, одна з яких буде більш доступною

    Як повідомляється, Sony розробляє дві різні SoC (System on Chips) для майбутньої PlayStation 6, що…

    20.09.2024

    Наступний складний телефон Samsung може мати нову назву

    У липні Samsung представила Galaxy Z Fold 6, але ще до цього з’явилися чутки про…

    20.09.2024