Смартфони

Google Pixel 9: що очікувати від конкурента Apple Intelligence

Share
Час читання: 2 хв.

До презентації нової лінійки Google Pixel 9 залишилось менше двох тижнів, і вже можна очікувати не лише нові апаратні можливості, а й програмні інновації, засновані на штучному інтелекті. Порівняємо їх з функціями Apple Intelligence, які з’являться в iPhone 15 Pro та новіших моделях.

ChatGPT чи Gemini Advanced?

В iOS 18 Siri отримає суттєві оновлення. Віртуальний асистент зможе краще розуміти контекст завдяки інтеграції з інформацією з сторонніх додатків і актуального екрана, а також реагувати не лише на голосові команди, а й на текстові запити. Для складних завдань Siri зможе підключатися до зовнішніх нейромереж, зокрема ChatGPT від OpenAI.

Google обрала інший підхід: її помічник Gemini, який у багатьох країнах вже замінив Google Assistant, використовує мовну модель хмарних сервісів. У серії Pixel 9 буде доступний рік безкоштовного користування просунутою версією ШІ – Gemini Advanced. Ця нейромережа має великий обсяг контексту (1 млн токенів) і підтримує аналіз файлів. Користувачам також нададуть 2 ТБ хмарного сховища та інтеграцію Gemini з іншими сервісами компанії.

Назад у минуле

Pixel 9 отримає функцію Pixel Screenshots, схожу на Recall у Windows 11 24H2. Нейросітка скануватиме скріншоти, що зберігаються в пам’яті смартфона, і зможе відповідати на запитання про їхній вміст. Ця функція буде безпечнішою, ніж аналог від Microsoft, оскільки працюватиме лише зі скріншотами, створеними вручну. Проте її корисність буде обмеженою.

Siri в iOS 18 також пропонуватиме інформацію на основі ваших запитів. Наприклад, ви зможете запитати, який фільм ваш друг рекомендував кілька днів тому в iMessage. Хоча ця функція обіцяє збереження конфіденційності, Pixel Screenshots дозволяє власнику гаджета мати більше контролю.

ШІ у фотографіях

Google славиться своїми технологіями постобробки зображень. Опції Magic Eraser, Magic Editor і Best Take дозволяють видаляти небажані об’єкти, змінювати стиль неба або води, а також покращувати групові знімки. У Pixel 9 ці алгоритми удосконалені:

  • Функція Add Me додасть людей до кадру на основі двох знімків з одного і того ж місця.
  • Оновлений Magic Editor дозволить описувати текстом, як саме слід “переробити” фотографію, наприклад, змінювати погоду з дощової на ясну, завдяки алгоритмам штучного інтелекту.

Apple також підготувала відповіді на ці нововведення. У програмі “Фото” з’явиться функція Clean Up, яка дозволяє видаляти небажані об’єкти з фотографій, аналогічно Magic Eraser. Крім того, користувачі зможуть шукати знімки та відео у медіатеці за допомогою природної мови, що також доступно в Google Фото.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Повні характеристики Xiaomi 14T та 14T Pro стали відомі за тиждень до офіційного анонсу

    Ресурс Mobiltelefon оприлюднив витік офіційних промо-матеріалів Xiaomi 14T та 14T Pro. Згідно з цими даними,…

    19.09.2024

    В iOS 18 знайшли баг, що стирає багаторічні дані через одне повідомлення

    Читачі порталу 9To5Mac зіткнулися з неприємними наслідками: у Apple Watch є функція обміну циферблатами через…

    19.09.2024

    Нова соцмережа в App Store не має жодного живого користувача

    У магазині додатків App Store з'явився новий мобільний додаток SocialAI, який є аналогом X (Twitter).…

    18.09.2024

    Для викрадення паролів з Google Chrome хакери почали застосовувати новий інструмент

    Хакери продовжують вдосконалювати методи викрадення користувацьких даних, і однією з останніх загроз стало шкідливе ПЗ…

    18.09.2024

    Попри оновлення, нова версія ChatGPT o1 допускає базові помилки

    У середині вересня OpenAI представила нову модель штучного інтелекту під назвою o1, раніше відому як…

    18.09.2024

    Перші тести iPhone 16: оцінка продуктивності в іграх і часу автономної роботи

    Apple зняла ембарго на публікацію оглядів нових iPhone, що дало змогу дізнатися більше про новинки.…

    18.09.2024