Google Pixel 9: що очікувати від конкурента Apple Intelligence

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

До презентації нової лінійки Google Pixel 9 залишилось менше двох тижнів, і вже можна очікувати не лише нові апаратні можливості, а й програмні інновації, засновані на штучному інтелекті. Порівняємо їх з функціями Apple Intelligence, які з’являться в iPhone 15 Pro та новіших моделях.

Реклама

ChatGPT чи Gemini Advanced?

В iOS 18 Siri отримає суттєві оновлення. Віртуальний асистент зможе краще розуміти контекст завдяки інтеграції з інформацією з сторонніх додатків і актуального екрана, а також реагувати не лише на голосові команди, а й на текстові запити. Для складних завдань Siri зможе підключатися до зовнішніх нейромереж, зокрема ChatGPT від OpenAI.

Google обрала інший підхід: її помічник Gemini, який у багатьох країнах вже замінив Google Assistant, використовує мовну модель хмарних сервісів. У серії Pixel 9 буде доступний рік безкоштовного користування просунутою версією ШІ – Gemini Advanced. Ця нейромережа має великий обсяг контексту (1 млн токенів) і підтримує аналіз файлів. Користувачам також нададуть 2 ТБ хмарного сховища та інтеграцію Gemini з іншими сервісами компанії.

Назад у минуле

Pixel 9 отримає функцію Pixel Screenshots, схожу на Recall у Windows 11 24H2. Нейросітка скануватиме скріншоти, що зберігаються в пам’яті смартфона, і зможе відповідати на запитання про їхній вміст. Ця функція буде безпечнішою, ніж аналог від Microsoft, оскільки працюватиме лише зі скріншотами, створеними вручну. Проте її корисність буде обмеженою.

Siri в iOS 18 також пропонуватиме інформацію на основі ваших запитів. Наприклад, ви зможете запитати, який фільм ваш друг рекомендував кілька днів тому в iMessage. Хоча ця функція обіцяє збереження конфіденційності, Pixel Screenshots дозволяє власнику гаджета мати більше контролю.

ШІ у фотографіях

Google славиться своїми технологіями постобробки зображень. Опції Magic Eraser, Magic Editor і Best Take дозволяють видаляти небажані об’єкти, змінювати стиль неба або води, а також покращувати групові знімки. У Pixel 9 ці алгоритми удосконалені:

  • Функція Add Me додасть людей до кадру на основі двох знімків з одного і того ж місця.
  • Оновлений Magic Editor дозволить описувати текстом, як саме слід “переробити” фотографію, наприклад, змінювати погоду з дощової на ясну, завдяки алгоритмам штучного інтелекту.

Apple також підготувала відповіді на ці нововведення. У програмі “Фото” з’явиться функція Clean Up, яка дозволяє видаляти небажані об’єкти з фотографій, аналогічно Magic Eraser. Крім того, користувачі зможуть шукати знімки та відео у медіатеці за допомогою природної мови, що також доступно в Google Фото.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ