Смартфони

Apple запустила тестування перших ШІ-функцій з iOS 18.1 beta 1

Share
Час читання: 2 хв.

Apple випустила першу бета-версію iOS 18.1 для розробників, яка доступна лише для iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max. Ця версія включає перший набір функцій штучного інтелекту Apple Intelligence: написання та редагування тексту, розширені засоби роботи з електронною поштою, нові можливості “Фото” та багато іншого.

Бета-версія iOS 18.1 доступна тільки для зареєстрованих розробників, і дата виходу загальнодоступного варіанта поки не оголошена. Встановити її можна на iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max, оскільки тільки ці моделі наразі підтримують Apple Intelligence. Вийшла також бета-версія iPadOS 18.1 для моделей iPad з чіпом M1 та новішими.

Після оновлення до iOS 18.1 користувачі можуть запросити доступ до Apple Intelligence, приєднавшись до списку очікування в налаштуваннях. Як тільки доступ буде відкритий, користувач отримає повідомлення. Хоча не всі функції ШІ наразі працюють, доступні можливості досить широкі. Серед них інструменти для написання тексту (Writing Tools): ШІ може переписати, відредагувати текст і створити його зведення практично в будь-яких додатках, де є робота з текстом. При запущеному інтелектуальному помічнику Siri краї екрана підсвічуються, можна перемикатися між голосовою та текстовою взаємодією з ШІ. Помічник також підтримує збереження контексту кількох запитів і допомагає у використанні пристрою при будь-якому запущеному додатку.

У програмі “Пошта” з’явився новий розділ для найтерміновіших листів, таких як запрошення або посадкові талони. Можна запитувати зведення листів, не відкриваючи їх повністю. Функція “Розумна відповідь” (Smart Reply) пропонує варіанти швидких відповідей і підкреслює всі питання у вхідному листі. Оновлена функція фокусування (Focus) тепер допомагає відображати лише повідомлення, що потребують негайної уваги.

У програмі “Фото” з’явилися нові можливості: пошук фотографій природною мовою, можливість переходу до потрібного фрагмента під час пошуку відео, а також створення сюжетів на основі опису. Apple Intelligence автоматично підбере найкращі матеріали та організує їх у зв’язковий фільм. Також підтримується складання зведень по розшифровкам тексту.

Деякі функції Apple Intelligence ще залишаються недоступними: Image Playground, Genmoji для створення зображень та смайликів, пріоритет сповіщень, інтелектуальні функції Siri та інтеграція ChatGPT.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: iOS
  • Останні записи

    Нові iPad у 2025 році можуть бути оснащені розробленим Apple Wi-Fi-чіпом

    Згідно з повідомленням тайваньського видання DigiTimes, Apple може ввести власний Wi-Fi-чіп у свої пристрої вже…

    19.09.2024

    Apple полегшила заміну п’яти основних компонентів у iPhone 16

    Apple офіційно оголосила про зміни в конструкції та політиці ремонту серії iPhone 16, що спрощують…

    19.09.2024

    iPhone 16 Pro Max став найбільш автономним флагманом, обігнавши Galaxy S24 Ultra та Pixel 9 Pro XL

    iPhone 16 Pro Max демонструє значно кращу автономність порівняно з усіма конкурентами та попередньою моделлю…

    19.09.2024

    GPT-4 витрачає до трьох пляшок води на кожні 100 слів

    Дослідження, проведене Каліфорнійським університетом у Ріверсайді та опубліковане у The Washington Post, виявило високі витрати…

    19.09.2024

    Показано L-подібну батарею iPhone 16 Pro Max зі сталевою оболонкою

    Apple розпочне продажі iPhone 16 Pro Max та інших моделей 20 вересня, але деякі користувачі…

    19.09.2024

    Інсайдери: iPhone 17 отримає 3-нм чіпи, тоді як 2-нм техпроцес з’явиться лише у деяких версіях iPhone 18

    Лінійка iPhone 17, яка очікується наступного року, буде оснащена процесорами, виготовленими за вдосконаленою 3-нанометровою технологією…

    19.09.2024