Apple запустила тестування перших ШІ-функцій з iOS 18.1 beta 1

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Apple випустила першу бета-версію iOS 18.1 для розробників, яка доступна лише для iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max. Ця версія включає перший набір функцій штучного інтелекту Apple Intelligence: написання та редагування тексту, розширені засоби роботи з електронною поштою, нові можливості “Фото” та багато іншого.

Реклама

Бета-версія iOS 18.1 доступна тільки для зареєстрованих розробників, і дата виходу загальнодоступного варіанта поки не оголошена. Встановити її можна на iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max, оскільки тільки ці моделі наразі підтримують Apple Intelligence. Вийшла також бета-версія iPadOS 18.1 для моделей iPad з чіпом M1 та новішими.

Після оновлення до iOS 18.1 користувачі можуть запросити доступ до Apple Intelligence, приєднавшись до списку очікування в налаштуваннях. Як тільки доступ буде відкритий, користувач отримає повідомлення. Хоча не всі функції ШІ наразі працюють, доступні можливості досить широкі. Серед них інструменти для написання тексту (Writing Tools): ШІ може переписати, відредагувати текст і створити його зведення практично в будь-яких додатках, де є робота з текстом. При запущеному інтелектуальному помічнику Siri краї екрана підсвічуються, можна перемикатися між голосовою та текстовою взаємодією з ШІ. Помічник також підтримує збереження контексту кількох запитів і допомагає у використанні пристрою при будь-якому запущеному додатку.

У програмі “Пошта” з’явився новий розділ для найтерміновіших листів, таких як запрошення або посадкові талони. Можна запитувати зведення листів, не відкриваючи їх повністю. Функція “Розумна відповідь” (Smart Reply) пропонує варіанти швидких відповідей і підкреслює всі питання у вхідному листі. Оновлена функція фокусування (Focus) тепер допомагає відображати лише повідомлення, що потребують негайної уваги.

У програмі “Фото” з’явилися нові можливості: пошук фотографій природною мовою, можливість переходу до потрібного фрагмента під час пошуку відео, а також створення сюжетів на основі опису. Apple Intelligence автоматично підбере найкращі матеріали та організує їх у зв’язковий фільм. Також підтримується складання зведень по розшифровкам тексту.

Деякі функції Apple Intelligence ще залишаються недоступними: Image Playground, Genmoji для створення зображень та смайликів, пріоритет сповіщень, інтелектуальні функції Siri та інтеграція ChatGPT.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ