Смартфони

Samsung представила новий Galaxy Z Fold 6: вражаючі характеристики і доступна ціна

Share
Час читання: 3 хв.

Samsung провела літню презентацію Galaxy Unpacked 10 липня. Захід був присвячений анонсу нових складних смартфонів бренду, включаючи модель Samsung Galaxy Z Fold6. Трансляція велася на YouTube-каналі бренду.

Флагман став найтоншим і найлегшим смартфоном-книжкою із серії Galaxy Z.

  • Розмір у складеному вигляді:  68,1 x 153,5 x 12,1 мм;
  • Розмір у розкладеному вигляді:  132,6 x 153,5 x 5,6 мм;
  • Вага:  239 р.

Гаджет зберіг відомий дизайн  з прямими краями, але сама конструкція шарніра з двома напрямними та посиленою кришкою стала набагато міцнішою. Додаткові шари основного екрану допомогли зменшити складку і зробили пристрій стійкішим до зовнішніх ударів та подряпин. Захисту гаджета також сприяють посилений алюмінієвий корпус та скло Corning Gorilla Glass Victus 2.

Samsung Galaxy Z Fold6 – продуктивний пристрій, під капотом якого знаходиться потужний мобільний процесор Snapdragon 8 Gen 3 для Galaxy. Йому допомагає модернізована система охолодження зі збільшеною випарною камерою. Чіп оптимізований для роботи з безліччю опцій штучного інтелекту Galaxy AI. 

Які опції Galaxy AI є у Samsung Galaxy Z Fold6

  • Функція «Асистент для нотаток» (Note Assist)  переведе, резюмує та автоматично відформатує нотатки за підсумками наради у програмі Samsung Notes;
  • Функція «Асистент для аудіозаписів»  розшифрує, переведе та зробить коротке зведення у програмі Samsung Notes.
  • Перекладач PDF (PDF overlay translation) переведе тексти у PDF-файлах (доступна підтримка тексту у форматі зображень та графіків).
  • Генератор тексту (Composer)  на базі клавіатури Samsung згенерує текст для відповіді на листи або повідомлення в соцмережах, проаналізувавши попередні публікації та відобразивши персональний стиль.
  • Функція “AI малюнок” (Sketch to image)  додає нові об’єкти на фото шляхом замальовки в додатку Галерея, а також створює складні візуалізації, генерує готові графічні зображення на основі замальовок та ескізів у програмі Samsung Notes.
  • Функція “Перекладач” (Interpreter)  допоможе донести думки і зрозуміти сказане при особистому спілкуванні іноземною мовою. На розділеному екрані в режимі реального часу транслюється розшифровка співрозмовника. Також є односторонній переклад — можна користуватися під час лекцій або презентацій.
  • Функція “Синхронний переклад” (Live Translate)  у двосторонньому форматі переведе телефонну розмову, в режимі реального часу озвучуючи фрази мовою користувача або відображаючи їх у текстовому форматі прямо під час дзвінка.
  • Функція  Обвести і найти (Circle to Search) допоможе знайти інформацію про що завгодно за допомогою виділення об’єкта на екрані.

У рамках заходу Samsung розповіла про партнерство із Google. Завдяки спільній роботі у смартфоні з’явився вбудований AI-помічник Google Gemini. Він працює з більшістю програм Google і допомагає, наприклад, планувати поїздки або знаходити кращі маршрути за допомогою Google Maps.

Роботу з фото теж прокачали за допомогою ШІ. Зокрема, просунутий редактор «Фотоасистент» (Photo Assist)  та «Студія Портретів» (Portrait Studio) допоможуть досягти професійної якості контенту та перетворити його візуальними ефектами. А функція “Миттєва уповільнена зйомка” (Instant Slow-mo)  уповільнить відео, додавши до нього кадри для підвищення плавності перегляду.

Технічні характеристики Samsung Galaxy Z Fold6

  • Екран внутрішній:  7,6 дюйми, Dynamic AMOLED 2X, QXGA+ (2160 x 1856 пікселів, 20.9:18), 374 PPI, 1-120 Гц,  до 2600 нит ;
  • Екран зовнішній:  6,3 дюйми, Dynamic AMOLED 2X, HD+ (2376 x 968 пікселів, 22.1:9), 410 PPI, 1-120 Гц;
  • Процесор:  Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 для Galaxy;
  • Пам’ять: 12 ГБ оперативної, 256 ГБ/512 ГБ/1 ТБ вбудованої;
  • Камера: основна 50 Мп (OIS, F1.8), надширик 12 Мп (F2.2), телеоб’єктив 10 Мп (OIS, F2.4, 3-кратний оптичний зум), передня 10 Мп, камера під дисплеєм 4 Мп;
  • Акумулятор:  4400 мАг, швидка зарядка 25 Вт;
  • ОС:  Android 14 із One UI 6.1.1;
  • Додатково:  IP48, 5G, LTE, Wi-Fi 6E, Bluetooth v5.3, до двох Nano SIM та кілька eSIM.

Окремо зазначимо, що Samsung Galaxy Z Fold6 отримуватиме оновлення ОС та патчі безпеки протягом 7 років. Систему захищає багаторівнева технологія Samsung Knox, яка включає наскрізне шифрування даних для запобігання несанкціонованим переглядам, виявлення загроз у реальному часі та захисту хмарного сховища.

Смартфон випускається у сірому, рожевому та синьому кольорах. Чорний та білий варіанти вважаються ексклюзивними.

Ціна та доступність

В Україні вже відкрили попереднє замовлення. Ціна залежить від конфігурації:

Samsung Galaxy Z Fold6 з 12 ГБ оперативної та 256 ГБ вбудованої пам’яті – 79 999 грн; Samsung Galaxy Z Fold6 з 12 ГБ оперативної та 512 ГБ вбудованої пам’яті – 84 999 грн; Samsung Galaxy Z Fold6 з 12 ГБ оперативної і 1 ТБ вбудованої пам’яті – 94 999 грн.

Роздрібні продажі стартують 19 липня.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Samsung
  • Останні записи

    iOS 18 офіційно доступна: Власники старих iPhone можуть радіти

    Відбувся довгоочікуваний реліз iOS 18 та iPadOS 18, які принесли нові можливості для кастомізації робочого…

    16.09.2024

    Не плануєте брати iPhone 16? Дізнайтеся, що готує iPhone 17

    Серія iPhone 16 не пропонує великої кількості нових функцій, тому деякі користувачі можуть замислитися, чи…

    16.09.2024

    Гучне нововведення Apple отримало схвалення від влади

    Apple отримала сертифікат затвердження для нової функції здоров'я в Apple Watch, повідомляє MacRumors. Мова йде…

    16.09.2024

    Порт USB-C на iPhone 16 забезпечує надшвидку роботу

    Компанія Apple відмовилася від свого фірмового порту Lightning на користь USB-C з випуском серії iPhone…

    16.09.2024

    Штучний інтелект з умінням міркувати: можливості моделі О1 від OpenAI

    OpenAI випустила нові мовні моделі під назвою o1, які здатні вирішувати складні завдання крок за…

    16.09.2024

    Apple незадоволена якістю своїх Apple Watch SE: Чи вплине це на випуск

    Якщо ви мали можливість користуватися iPhone 5c, то знаєте, наскільки непрактичним був його пластиковий корпус.…

    16.09.2024