Samsung представила новий Galaxy Z Fold 6: вражаючі характеристики і доступна ціна

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Samsung провела літню презентацію Galaxy Unpacked 10 липня. Захід був присвячений анонсу нових складних смартфонів бренду, включаючи модель Samsung Galaxy Z Fold6. Трансляція велася на YouTube-каналі бренду.

Реклама

Флагман став найтоншим і найлегшим смартфоном-книжкою із серії Galaxy Z.

  • Розмір у складеному вигляді:  68,1 x 153,5 x 12,1 мм;
  • Розмір у розкладеному вигляді:  132,6 x 153,5 x 5,6 мм;
  • Вага:  239 р.

Гаджет зберіг відомий дизайн  з прямими краями, але сама конструкція шарніра з двома напрямними та посиленою кришкою стала набагато міцнішою. Додаткові шари основного екрану допомогли зменшити складку і зробили пристрій стійкішим до зовнішніх ударів та подряпин. Захисту гаджета також сприяють посилений алюмінієвий корпус та скло Corning Gorilla Glass Victus 2.

Реклама

Samsung Galaxy Z Fold6 – продуктивний пристрій, під капотом якого знаходиться потужний мобільний процесор Snapdragon 8 Gen 3 для Galaxy. Йому допомагає модернізована система охолодження зі збільшеною випарною камерою. Чіп оптимізований для роботи з безліччю опцій штучного інтелекту Galaxy AI. 

Які опції Galaxy AI є у Samsung Galaxy Z Fold6

  • Функція «Асистент для нотаток» (Note Assist)  переведе, резюмує та автоматично відформатує нотатки за підсумками наради у програмі Samsung Notes;
  • Функція «Асистент для аудіозаписів»  розшифрує, переведе та зробить коротке зведення у програмі Samsung Notes.
  • Перекладач PDF (PDF overlay translation) переведе тексти у PDF-файлах (доступна підтримка тексту у форматі зображень та графіків).
  • Генератор тексту (Composer)  на базі клавіатури Samsung згенерує текст для відповіді на листи або повідомлення в соцмережах, проаналізувавши попередні публікації та відобразивши персональний стиль.
  • Функція “AI малюнок” (Sketch to image)  додає нові об’єкти на фото шляхом замальовки в додатку Галерея, а також створює складні візуалізації, генерує готові графічні зображення на основі замальовок та ескізів у програмі Samsung Notes.
  • Функція “Перекладач” (Interpreter)  допоможе донести думки і зрозуміти сказане при особистому спілкуванні іноземною мовою. На розділеному екрані в режимі реального часу транслюється розшифровка співрозмовника. Також є односторонній переклад — можна користуватися під час лекцій або презентацій.
  • Функція “Синхронний переклад” (Live Translate)  у двосторонньому форматі переведе телефонну розмову, в режимі реального часу озвучуючи фрази мовою користувача або відображаючи їх у текстовому форматі прямо під час дзвінка.
  • Функція  Обвести і найти (Circle to Search) допоможе знайти інформацію про що завгодно за допомогою виділення об’єкта на екрані.

У рамках заходу Samsung розповіла про партнерство із Google. Завдяки спільній роботі у смартфоні з’явився вбудований AI-помічник Google Gemini. Він працює з більшістю програм Google і допомагає, наприклад, планувати поїздки або знаходити кращі маршрути за допомогою Google Maps.

Роботу з фото теж прокачали за допомогою ШІ. Зокрема, просунутий редактор «Фотоасистент» (Photo Assist)  та «Студія Портретів» (Portrait Studio) допоможуть досягти професійної якості контенту та перетворити його візуальними ефектами. А функція “Миттєва уповільнена зйомка” (Instant Slow-mo)  уповільнить відео, додавши до нього кадри для підвищення плавності перегляду.

Технічні характеристики Samsung Galaxy Z Fold6

  • Екран внутрішній:  7,6 дюйми, Dynamic AMOLED 2X, QXGA+ (2160 x 1856 пікселів, 20.9:18), 374 PPI, 1-120 Гц,  до 2600 нит ;
  • Екран зовнішній:  6,3 дюйми, Dynamic AMOLED 2X, HD+ (2376 x 968 пікселів, 22.1:9), 410 PPI, 1-120 Гц;
  • Процесор:  Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 для Galaxy;
  • Пам’ять: 12 ГБ оперативної, 256 ГБ/512 ГБ/1 ТБ вбудованої;
  • Камера: основна 50 Мп (OIS, F1.8), надширик 12 Мп (F2.2), телеоб’єктив 10 Мп (OIS, F2.4, 3-кратний оптичний зум), передня 10 Мп, камера під дисплеєм 4 Мп;
  • Акумулятор:  4400 мАг, швидка зарядка 25 Вт;
  • ОС:  Android 14 із One UI 6.1.1;
  • Додатково:  IP48, 5G, LTE, Wi-Fi 6E, Bluetooth v5.3, до двох Nano SIM та кілька eSIM.

Окремо зазначимо, що Samsung Galaxy Z Fold6 отримуватиме оновлення ОС та патчі безпеки протягом 7 років. Систему захищає багаторівнева технологія Samsung Knox, яка включає наскрізне шифрування даних для запобігання несанкціонованим переглядам, виявлення загроз у реальному часі та захисту хмарного сховища.

Смартфон випускається у сірому, рожевому та синьому кольорах. Чорний та білий варіанти вважаються ексклюзивними.

Ціна та доступність

В Україні вже відкрили попереднє замовлення. Ціна залежить від конфігурації:

Samsung Galaxy Z Fold6 з 12 ГБ оперативної та 256 ГБ вбудованої пам’яті – 79 999 грн; Samsung Galaxy Z Fold6 з 12 ГБ оперативної та 512 ГБ вбудованої пам’яті – 84 999 грн; Samsung Galaxy Z Fold6 з 12 ГБ оперативної і 1 ТБ вбудованої пам’яті – 94 999 грн.

Роздрібні продажі стартують 19 липня.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ