Смартфони

Apple Music отримає нову функцію в iOS 18, яку Apple не рекламує

Share
Час читання: 2 хв.

У минулому місяці ми обговорювали цікаву функцію, яка, як повідомляється, з’явиться в Apple Music разом з оновленням iOS 18. Ця функція називається Smart Crossfade і призначена зробити переходи між піснями плавними, без відчутних пауз між треками. Поки грає поточна пісня, звук поступово зникає, і зразу ж починається звучання наступної пісні. Якщо брати приклад з моїх радіо-днів, таке застосовувалося, коли дві пісні грали одна за одною без реклами чи коментарів ведучого між ними.

Apple додала Crossfade для Apple Music у iOS 17, але планує зробити його ще розумнішим у iOS 18. Smart Crossfade забезпечує більш плавні переходи, і не для всіх треків перехід включає вигасання однієї пісні і поступове з’явлення іншої; деякі треки можуть починатися миттєво після завершення попередньої.

Apple також забезпечує, що функція не впливає на звучання альбому при її увімкненні. Хорошим прикладом є медлі (або сюїта, як хочете), які зустрічаються на стороні 2 альбому “Abbey Road” гурту The Beatles. Це чудовий приклад музикантського майстерності, письменства пісень та виконавства, який починається з “You Never Give Me Your Money” і закінчується 23-секундною “Her Majesty”. З функцією Smart Crossfade пісні будуть безперервно переходити одна в одну, як це відбувається на альбомі.

Функція Smart Crossfade увімкнеться, якщо ви включите Crossfade в налаштуваннях додатка Apple Music. За допомогою Crossfade користувачі можуть встановити тривалість перехідного затушування від однієї до дванадцяти секунд. Якщо ви підписник Apple Music і використовуєте бета-версію iOS 18, ви можете спробувати Smart Crossfade. Перейдіть у Налаштування > Музика і увімкніть Crossfade. Поекспериментуйте з налаштуваннями, поки не знайдете ту тривалість Crossfade (знову ж таки, ви можете вибрати від однієї до дванадцяти секунд), яка вам подобається. Ви також можете активувати Crossfade в iOS 17, проте нові функції Smart Crossfade ви отримаєте лише після оновлення до iOS 18.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: AppleiOS
  • Останні записи

    Як убезпечити себе від інтернет-шахраїв: поради експертів

    У наш час інтернет-шахрайство стає все більшою загрозою, і важливо приділяти увагу заходам безпеки для…

    30.06.2024

    Скасований Google Pixel Fold у 2020 року показали наживо

    Гнучкий смартфон Google Pixel Fold не був першою спробою Google створити складний телефон. Насправді, Google…

    30.06.2024

    Незабаром якість мобільного зв’язку в Україні різко зміниться

    Попри ворожі обстріли та проблеми з енергопостачанням, провідні українські оператори мобільного зв'язку, такі як Київстар,…

    30.06.2024

    Київстар попередив абонентів про зміни у зв’язку після 1 серпня

    З 1 серпня 2024 року мобільний оператор «Київстар» почне тестування радіочастоти у спектрі 2100 МГц…

    30.06.2024

    Apple працює над спрощенням процесу демонтажу батареї

    За даними ресурсу The Information, Apple працює над новим підходом до кріплення акумуляторів у своїх…

    29.06.2024

    Міноборони оголосило деталі та дату початку е-бронювання через “Дію”

    Незабаром українці зможуть скористатися новою можливістю електронного бронювання працівників через портал "Дія". Кабінет Міністрів України…

    29.06.2024