Categories: Смартфони

10 безрамкових смартфонів з хорошою «начинкою»

Share

Муки вибору смартфона знайомі багатьом. Айфон? Дуже дорого. Компактний «гуглофон»? Таких майже немає. Великий девайс на Android за адекватною ціною? Але їх адже дуже багато. Так що ж взяти? Не сушіть голову: в нашому списку зібрані найбільш вдалі по співвідношенню ціни і якості пристрої. Особливу увагу приділено новинкам сезону з великими екранами – від 5,7 до 6,2 дюймів. Але мова не про «лопати»: всі апарати – «безрамкові» з максимальним співвідношенням «екрану до корпусу». Який би вибрали ви?

Хай-тек за адекватними цінами

Ми домовилися не розорятися, так що трубки за 25-30 тисяч гривень йдуть повз. Чи є сенс купувати смартфони топового рівня? Ледве. Торішні флагмани або так звані суб-флагмани при ціні від 26 до 37 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян володіють 4K-дисплеями, 4 ГБ оперативної пам’яті і 64 ГБ флеш-пам’яті.

Взявши в руки Samsung Galaxy S8 – топову модель 2017 року, – ви майже не знайдете відмінностей від S9. Переваги «вісімки»: потужний процесор Exynos 8895, крута камера (нехай модуль і одинарний, 12 Мп), якісний екран. Завдяки вузькому корпусу зі скошеними краями апарат комфортно використовувати. Чи є мінуси? Мабуть, не саме вдале розташування сканера відбитків, та й ємність батареї (3000 мАг) могла бути вища.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Honor 10 – флагманський девайс з модним дизайном і «чубчиком». Дисплей – 5,84 дюйма, а під ним знайшлося місце для дактилоскопії. Працює під управлінням 8-ядерного чіпсета HiSilicon Kirin 970 з модулем для нейронних обчислень. Штучний інтелект застосовується, наприклад, в камері – вона визначає сцени, вміст кадру. Модуль подвійний, якість знімків висока. Виділяється також 24-Мп «Фронталка». Акумулятор – 3400 мАг.

З тих пір як Nokia належить китайцям, вона, може, і не знайшла колишню славу, але випускає надійні гаджети. Модель 7 Plus виділяється міцним корпусом зі скошеними краями. В активі смартфона – 6-дюймовий екран, батарея на 3800 маг, здвоєна камера, Android 8.0. Критикувати нічого: чіпсет Snapdragon 660, звичайно, не топовий, але працює спритно. Хіба що немає світлового індикатора повідомлень.

ASUS ZenFone 5 запозичує «яблучний» дизайн. І не дарма – компактна «моноброва», обтічні краї і переливаюча задня панель виділяє його на тлі конкурентів. Екран – 6,2 дюйма, яскравий і соковитий. Камера подвійна, є стереодинаміки. Ємність батареї – 3300 мАг.

 

“Золота середина”

Моделі, які спочатку не мітили в дорогий сегмент, однак пропонують максимальні характеристики за розумні гроші – продуктивні чіпсети, 3 ГБ оперативної пам’яті, хороші камери (в основному здвоєні, що має на увазі більш чіткі знімки, красиві макрофотографии і портрети з розмитим фоном).

У ціновому діапазоні 7-10 тисяч гривень перший рядок займає Samsung Galaxy A6 . Він відносно дорогий, зате марка знаменита. Версія 2018 року виділяється корпусом зі скла і металу, свіжої ОС Android Oreo, 8-ядерним чіпсетом Exynos, швидкою зарядкою, 16 Мп камерою з одинарним модулем. Про те, що мова про телефон середнього цінового рівня, можна здогадатися лише з роздільної здатності екрану (1480×720) і обсягом флеш-пам’яті (32 ГБ).

Huawei P20 Lite – ще один красень з «чубчиком». При доступній ціні володіє 4K-екраном, здвоєною камерою, 64 Гб пам’яті.

Honor 9 Lite – спрощена версія флагмана. За мінімальну ціну пропонується девайс з 5,65-дюймовим 4K-екраном, здвоєною камерою (і основною, і фронтальною) і NFC. Чіпсет – 8-ядерний HiSilicon Kirin 659. Недоліки апарату – камера слабо знімає в темряві, застарілий роз’єм micro-USB.

Huawei Y9 2018 схожий на Honor 9 Lite за характеристиками, але виділяється 4000 мАг акумулятором. Однак у нього немає NFC.

Інший «живучий» смартфон з 4000 мАг – Xiaomi Redmi 5 Plus. Він оснащений 6-дюймовим 4K-екраном відмінної якості, пристойною 12 Мп камерою з одинарним модулем, 64 ГБ пам’яті. Пристрій працює під управлінням Qualcomm Snapdragon 625. Але немає нічого ідеального: Redmi 5 Plus не особливо добре знімає в умовах слабкого освітлення, та й позбавлений NFC.

 

Для тих, хто «на бюджеті»

Цікавий новачок Alcatel 3X з мінімальними рамками екрану (5,7 дюйма, HD) і здвоєною камерою коштує всього 4000 гривень. Так як «залізо» не саме вимогливе, 3000 мАг батарея тримається довго. Мінуси – немає NFC, слабка «Фронталка».

Як бачите, щоб стати власником потужного смартфона з якісним екраном, потужним процесором і хорошою камерою, не обов’язково розорятися. Яка модель вам більше до душі? А може, ви б щось додали в список?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Microsoft представила невелику модель ШІ, але потужну як ChatGPT і здатну працювати на телефонах

    Інструменти штучного інтелекту, такі як Microsoft Copilot, OpenAI ChatGPT або Google Gemini, та моделі, що…

    28.04.2024

    Що робити, якщо телефон не вмикається

    Деколи дуже часто телефон може давати збої і він перестає вмикатися. Що це може бути?…

    28.04.2024

    Інсайдер розкрив новий колір Nothing Phone (2a)

    Компанія Nothing оголосила про свої плани випустити нову версію Nothing Phone (2a) в Індії 29…

    28.04.2024

    Apple назвала найшкідливішу звичку користувачів iPhone

    Компанія Apple оновила свій сайт підтримки для iPhone та додала інформацію про правильне використання диспетчера…

    28.04.2024

    Xiaomi випустила розумну напувалку для вихованців

    Китайський технологічний гігант Xiaomi представив бездротовий інтелектуальний диспенсер води для домашніх тварин Mijia Smart Pet…

    28.04.2024

    iPhone 16 Pro Max отримає величезний розмір корпусу

    Розміри Pro-версій майбутніх флагманів значно перевищують базові версії. Раніше в мережу потрапили зображення болванок, які використовуються…

    28.04.2024