10 безрамкових смартфонів з хорошою «начинкою»

Муки вибору смартфона знайомі багатьом. Айфон? Дуже дорого. Компактний «гуглофон»? Таких майже немає. Великий девайс на Android за адекватною ціною? Але їх адже дуже багато. Так що ж взяти? Не сушіть голову: в нашому списку зібрані найбільш вдалі по співвідношенню ціни і якості пристрої. Особливу увагу приділено новинкам сезону з великими екранами – від 5,7 до 6,2 дюймів. Але мова не про «лопати»: всі апарати – «безрамкові» з максимальним співвідношенням «екрану до корпусу». Який би вибрали ви?

Хай-тек за адекватними цінами

Ми домовилися не розорятися, так що трубки за 25-30 тисяч гривень йдуть повз. Чи є сенс купувати смартфони топового рівня? Ледве. Торішні флагмани або так звані суб-флагмани при ціні від 26 до 37 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян володіють 4K-дисплеями, 4 ГБ оперативної пам’яті і 64 ГБ флеш-пам’яті.

Взявши в руки Samsung Galaxy S8 – топову модель 2017 року, – ви майже не знайдете відмінностей від S9. Переваги «вісімки»: потужний процесор Exynos 8895, крута камера (нехай модуль і одинарний, 12 Мп), якісний екран. Завдяки вузькому корпусу зі скошеними краями апарат комфортно використовувати. Чи є мінуси? Мабуть, не саме вдале розташування сканера відбитків, та й ємність батареї (3000 мАг) могла бути вища.

10 безрамкових смартфонів з хорошою «начинкою»

Honor 10 – флагманський девайс з модним дизайном і «чубчиком». Дисплей – 5,84 дюйма, а під ним знайшлося місце для дактилоскопії. Працює під управлінням 8-ядерного чіпсета HiSilicon Kirin 970 з модулем для нейронних обчислень. Штучний інтелект застосовується, наприклад, в камері – вона визначає сцени, вміст кадру. Модуль подвійний, якість знімків висока. Виділяється також 24-Мп «Фронталка». Акумулятор – 3400 мАг.

10 безрамкових смартфонів з хорошою «начинкою»

З тих пір як Nokia належить китайцям, вона, може, і не знайшла колишню славу, але випускає надійні гаджети. Модель 7 Plus виділяється міцним корпусом зі скошеними краями. В активі смартфона – 6-дюймовий екран, батарея на 3800 маг, здвоєна камера, Android 8.0. Критикувати нічого: чіпсет Snapdragon 660, звичайно, не топовий, але працює спритно. Хіба що немає світлового індикатора повідомлень.

10 безрамкових смартфонів з хорошою «начинкою»

ASUS ZenFone 5 запозичує «яблучний» дизайн. І не дарма – компактна «моноброва», обтічні краї і переливаюча задня панель виділяє його на тлі конкурентів. Екран – 6,2 дюйма, яскравий і соковитий. Камера подвійна, є стереодинаміки. Ємність батареї – 3300 мАг.

10 безрамкових смартфонів з хорошою «начинкою»

 

“Золота середина”

Моделі, які спочатку не мітили в дорогий сегмент, однак пропонують максимальні характеристики за розумні гроші – продуктивні чіпсети, 3 ГБ оперативної пам’яті, хороші камери (в основному здвоєні, що має на увазі більш чіткі знімки, красиві макрофотографии і портрети з розмитим фоном).

У ціновому діапазоні 7-10 тисяч гривень перший рядок займає Samsung Galaxy A6 . Він відносно дорогий, зате марка знаменита. Версія 2018 року виділяється корпусом зі скла і металу, свіжої ОС Android Oreo, 8-ядерним чіпсетом Exynos, швидкою зарядкою, 16 Мп камерою з одинарним модулем. Про те, що мова про телефон середнього цінового рівня, можна здогадатися лише з роздільної здатності екрану (1480×720) і обсягом флеш-пам’яті (32 ГБ).

10 безрамкових смартфонів з хорошою «начинкою»

Huawei P20 Lite – ще один красень з «чубчиком». При доступній ціні володіє 4K-екраном, здвоєною камерою, 64 Гб пам’яті.

10 безрамкових смартфонів з хорошою «начинкою»

Honor 9 Lite – спрощена версія флагмана. За мінімальну ціну пропонується девайс з 5,65-дюймовим 4K-екраном, здвоєною камерою (і основною, і фронтальною) і NFC. Чіпсет – 8-ядерний HiSilicon Kirin 659. Недоліки апарату – камера слабо знімає в темряві, застарілий роз’єм micro-USB.

10 безрамкових смартфонів з хорошою «начинкою»

Huawei Y9 2018 схожий на Honor 9 Lite за характеристиками, але виділяється 4000 мАг акумулятором. Однак у нього немає NFC.

10 безрамкових смартфонів з хорошою «начинкою»

Інший «живучий» смартфон з 4000 мАг – Xiaomi Redmi 5 Plus. Він оснащений 6-дюймовим 4K-екраном відмінної якості, пристойною 12 Мп камерою з одинарним модулем, 64 ГБ пам’яті. Пристрій працює під управлінням Qualcomm Snapdragon 625. Але немає нічого ідеального: Redmi 5 Plus не особливо добре знімає в умовах слабкого освітлення, та й позбавлений NFC.

10 безрамкових смартфонів з хорошою «начинкою»

 

Для тих, хто «на бюджеті»

Цікавий новачок Alcatel 3X з мінімальними рамками екрану (5,7 дюйма, HD) і здвоєною камерою коштує всього 4000 гривень. Так як «залізо» не саме вимогливе, 3000 мАг батарея тримається довго. Мінуси – немає NFC, слабка «Фронталка».

10 безрамкових смартфонів з хорошою «начинкою»

Як бачите, щоб стати власником потужного смартфона з якісним екраном, потужним процесором і хорошою камерою, не обов’язково розорятися. Яка модель вам більше до душі? А може, ви б щось додали в список?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.