Складні смартфони Samsung Galaxy Z Fold 6 і Flip 6 можуть стати дорожчими, ніж попередні моделі

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 4 хв.

Samsung планує представити нові складні смартфони Galaxy Z Fold 6 та Galaxy Z Flip 6 вже 10 липня на заході у Парижі. Проте радісне очікування може затьмарити можливе підвищення цін, про що повідомляють кілька джерел.

Реклама

Нещодавно з’явилася інформація про ймовірну вартість Galaxy Z Flip 6 на європейському ринку, яка сигналізує про подорожчання порівняно з попередньою моделлю. Згідно з витоками, версія Galaxy Z Flip 6 з 256 ГБ вбудованої пам’яті обійдеться покупцям у €1330, а модель з 512 ГБ – €1450. Обидві версії будуть оснащені 12 ГБ оперативної пам’яті. Для порівняння, первісна вартість Galaxy Z Flip 5 у Європі була більш ніж на €100 нижчою.

Ситуація з цінами на Galaxy Z Fold 6 виглядає ще менш обнадійливою. За чутками, базова версія з 256 ГБ пам’яті коштуватиме €2200, версія з 512 ГБ – €2330, а топова версія з 1 ТБ – €2580. Усі моделі також отримають 12 ГБ оперативної пам’яті. Якщо ці дані підтвердяться, зростання цін у порівнянні з торішніми моделями становитиме приблизно €300. Це викликає подив, враховуючи очікування зниження цін на складні смартфони в міру збільшення їх виробництва.

Інформація про ціни на ринку США, що раніше з’являлася, передбачає підвищення вартості всього на $100, що означає, що основний удар від подорожчання може припасти саме на європейський ринок. Проте інсайдер Макс Джамбор (Max Jambor) висловив сподівання, що реальні ціни виявляться нижчими за озвучені в чутках.

Galaxy Z Flip 6, згідно з витоками, буде оснащений 6,7-дюймовим внутрішнім екраном з частотою оновлення 120 Гц і піковим рівнем яскравості 2600 ніт, а також 3,4-дюймовим зовнішнім дисплеєм. Усередині смартфона буде встановлений процесор Snapdragon 8 Gen 3, основна камера на 50 Мп, ультраширококутна камера на 12 Мп, фронтальний модуль 10 Мп та акумулятор ємністю 4000 мАг із підтримкою швидкої зарядки потужністю 25 Вт.

Galaxy Z Fold 6 отримає той же процесор, але з великим 7,6-дюймовим екраном з частотою оновлення 120 Гц. Тильні камери представлені потрійним модулем: 50 Мп+12 Мп+10 Мп. Також є 10 Мп фронтальна камера на зовнішньому екрані та вбудована у доладний екран 4 Мп невидима камера. Місткість акумулятора складе 4400 мАг, також за допомогою швидкої зарядки потужністю 25 Вт.

Galaxy Z Fold 6 повинен отримати трохи звичніший за співвідношенням сторін зовнішній екран замість поточного витягнутого.

Таким чином, крім процесора, чи не єдиною великою відмінністю нових моделей від старих є великий апгрейд основної камери моделі Flip 6. Решту змін не так багато.

Новий Fold 6 взагалі не зможе запропонувати ні більших екранів, ні нових камер, ні більш ємної батареї. Тому подорожчання на €100 або тим більше відразу на €300 виглядає дуже дивним.

Всі останні роки різні інсайдери згадують можливість появи більш простих за характеристиками, зате і доступніших у ціні моделей Flip і Fold. Навіть якщо вони існують, на жаль, поки що немає жодних даних про те, що на заході 10 липня може бути показана хоч одна з цих недорогих моделей.

Швидше за все, презентація буде присвячена лише основним версіям Fold і Flip, а публіку, що залишився, знайомитимуть з розумним годинником Galaxy Watch 7, Watch Ultra і першим розумним кільцем компанії – Galaxy Ring. Останнє, за чутками, теж може виявитися напрочуд дорогим.

Передбачуваний дизайн Z Fold 6 та Z Flip 6.

У той час як Samsung, що спочатку стала першовідкривачем ринку складних смартфонів, рухається у бік підвищення цін, китайські компанії активно пропонують доступніші складні моделі. Це може поставити, а вірніше, вже поставило корейського гіганта в невигідне становище на ринку, що росте.

Показавши перший Fold у 2019 та перший Flip у 2020, Samsung вже довгі роки ніяк не коригує свою стратегію. Нові моделі все також з’являються щорічно в гордій самоті, без доступніших версій, а ціни на основні версії і не думають падати.

За цей час складні моделі з’явилися в асортименті кожного китайського виробника. Причому китайці вибудовують вже цілі лінійки таких пристроїв. Наприклад, кілька днів тому свої новинки презентувала Motorola (бренд під контролем китайської Lenovo).

Представлені за останні тижні Razr 50 Ultra та Honor Magic V Flip першими запропонували для розкладачок зовнішній екран 4”, який займає всю лицьову панель.

Молодша модель називається Razr 50, вона пропонує характеристики на рівні ще не анонсованої Flip 6. Винятком є ​​процесор Mediatek, який у Motorola зовсім не такий “сильний”, як флагманський Snapdragon. Зате у Motorola більші дисплеї, включаючи зовнішній, більший акумулятор і ціна в Європі близько €900, що в півтора рази дешевше за майбутню Flip 6 від Samsung.

У свою чергу, в рідному Китаї цінник на новинку Motorola становить 3700 юанів (~€476). При цьому ще більш недорогі моделі з недавнього часу є в асортименті ZTE та Blackview. Нещодавно свій перший Flip смартфон представила Honor. У липні подібна модель з’явиться у Xiaomi. На початку серпня свою першу недорогу розкладачку покаже Huawei, а трохи згодом Infinix.

Подібним чином і з моделями Fold: конкуренція там різко наростає. Наприклад, нові складні моделі Vivo та Xiaomi, які кілька років залишалися ексклюзивом Китаю, цього року стартують глобально .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: