Samsung Galaxy S25 може використовувати чіпсети MediaTek

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Нові чутки з Кореї стверджують, що Samsung розглядає можливість використання чіпсетів MediaTek Dimensity для сімейства Galaxy S25, яке має вийти на початку наступного року, у січні.

Реклама

Не просто чіпсети MediaTek, але чіпсети MediaTek Dimensity (імовірно, Dimensity 9400), разом з Snapdragon 8 Gen 4 від Qualcomm та власним чіпсетом Samsung Exynos 2500. Отже, якщо це станеться (і це велике “якщо”), то наступне флагманське сімейство від корейського бренду матиме три різних SoC для різних ринків.

Проте це далеко не факт, оскільки навіть сьогоднішня чутка говорить лише про можливість цього, а не про вже прийняте рішення. Причина такого кроку пов’язана з часто чутим підвищенням вартості Snapdragon 8 Gen 4 від Qualcomm та не дуже високою врожайністю Exynos 2500.

Повідомляється, що Snapdragon 8 Gen 3 коштує близько 190-200 доларів за одиницю, тоді як 8 Gen 4 може вартувати до 260 доларів за одиницю. Кількість Exynos 2500 наразі становить близько 40%, а для масового виробництва потрібно не менше 60%. Проте Samsung планує покращити цей показник до серпня.

Якщо кількість Exynos залишиться низькою і враховуючи високу вартість наступного високопродуктивного чіпа Qualcomm, це може стати вигідно для Samsung додати MediaTek в асортимент – або принаймні спробувати використовувати таку загрозу як тактику переговорів з Qualcomm.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоgsmarena.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: