Аналітики: Apple стане лідером у сфері споживчого штучного інтелекту

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Новий Apple Intelligence виявився настільки потужним, що аналітики з Wedbush заявляють: завдяки йому компанія зайняла лідируючі позиції у сфері штучного інтелекту та розпочне суперцикл оновлення iPhone 16.

Реклама

Експерти Wedbush раніше зазначали, що інтеграція функцій штучного інтелекту значно підвищить попит на сімейство iPhone 16, переваживши побоювання щодо продажів у Китаї. Вони стверджують, що інвестори вже розглядають Apple як лідера споживчої революції у галузі ШІ. Замість того щоб відставати від індустрії штучного інтелекту, як часто говорять, Apple буде настільки випереджати конкурентів, що Meta та Google доведеться наздоганяти її.

Аналітики Wedbush пояснюють це тим, що Apple Intelligence була створена для роботи з додатками від інших розробників, зокрема OpenAI. Прогнозується, що протягом наступного року буде створено сотні додатків генеративного ШІ для використання з Apple Intelligence.

Щодо оновлень, за оцінками Wedbush, 270 мільйонів користувачів iPhone не оновлювали свої пристрої більше чотирьох років. Хоча в новій нотатці не наведено точних цифр, раніше було прогнозовано, що 270 мільйонів – це кількість iPhone, які будуть продані у 2024 році.

Wedbush засновує це, зокрема, на результатах перевірки ланцюжка постачання в Азії, який, за її словами, демонструє ознаки стабілізації. У компанії вважають, що червень стане останнім кварталом негативного темпу для Китаю і що із запуском iPhone 16 відбудеться значний перелом.

Аналітики компанії прогнозують, що приріст високомаржинальних послуг Apple становитиме $10 млрд на рік. Вони очікують, що поєднання можливостей продажів як iPhone, так і програмного забезпечення зі штучним інтелектом додасть від $30 до $40 на акцію.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ